Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îi așteaptă iadul din Siberia: 2 spioni ruși vindeau secrete Ucrainei și acum au fost prinși

Pixabay
spion

Serviciile ruse de securitate FSB anunţă vineri arestarea a doi ruşi, pe care-i acuză de furnizare de informaţii Ucrainei cu privire la poziţii ale forţelor ruse implicate în invazie, relatează AFP, informează News.ro.

Autorităţile au arestat numeroşi ruşi, de la începutul războiului, în urmă cu aproape doi ani, suspectaţi de colaborare cu Kievul prin transmiterea unor informaţii sau pregătirea unor acte de sabotaj.

Cele două persoane, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, au fost arestate la Rostov-pe-Don, un oraş situat în sudul Rusiei, în apropiere de Ucraina, transformat în centru operaţional al forţelor ruse.

Suspectaţi de ”înaltă trădare”, o infracţiune penală pasibilă de până la 20 de ani de închsioare, ei au fost plasaţi în detenţie provizorie, anunţă într-un comunicat FSB.

 

”INFORMAŢII DESPRE FORŢELE ARMATE RUSE”

Autorităţile dau asigurări că ei au intrat în contact cu un membru al Serviciilor Speciale ucrainene cărora i-au ”transmis informaţii despre Forţele Armate ruse” care participă la ofeniva împotriva Ucrainei.

Cei doi ruşi au furnizat - contracost - date despre ”amplasarea echipamentului militar şi personalului” armatei ruse, îi acuză FSB.

În afara arestării unor cetăţeni ruşi suspectaţi că lucrează în contul Kievului, justiţia rusă pedepseşte dur critici ai invaziei Ucrainei.

Mii de ruşi obişnuiţi au fost condamnaţi din acest motiv la amenzi sau pedepse grele cu închisoarea începând din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.