Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iisus ar fi fost transgender - Este anunțul făcut de un decan al Universității din Cambridge

www.amanet.ro
Iisus Înviere

Isus ar fi putut fi transgender! Este ipoteza șocantă lansată de  un decan al Universității din Cambridge. Doctorul Michael Banner, decanul Trinity College, a spus că o astfel de opinie este „legitimă” după o ceartă în legătură cu o predică a unui student cercetător de la Cambridge care susținea că Hristos are un „corp trans”, scrie The Telegrapf.

Joshua Heath, cercetător junior,  a expus picturi renascentiste și medievale ale crucificării care descriau o rană laterală pe corpul lui Iisus, pe care omul de știință în devenire a asemănat-o cu un vagin.  Heath, al cărui doctorat a fost supravegheat de fostul arhiepiscop de Canterbury Rowan Williams, a mai spus credincioșilor că în Cartea de rugăciuni din Bonne din Luxemburg, din secolul al XIV-lea, această rană laterală a fost izolată și „prinde un aspect hotărât vaginal”. Heath s-a bazat, de asemenea, pe reprezentări non-erotice ale penisului lui Hristos în arta istorică, care „îndemnă la un răspuns mai degrabă primitor decât ostil față de vocile ridicate ale persoanelor trans”.

„În trupul simultan masculin și feminin al lui Hristos în aceste lucrări, dacă trupul lui Hristos, așa cum aceste lucrări sugerează corpul tuturor trupurilor, atunci trupul său este și trupul trans”, a concluzionat predica.

Un membru al congregației, care a dorit să rămână anonim, i-a spus doctorului Banner într-o scrisoare de revoltă: „Am părăsit slujba în lacrimi. Te-ai oferit să vorbești cu mine după aceea, dar am fost prea tulburat. Sunt dezgustat de ideea că făcând o gaură într-un bărbat, prin care să fie pătruns, el poate deveni femeie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.