Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IKEA, decizie extremă care va atrage critici din partea lui Donald Trump! Sute de locuri de muncă vor fi afectate

ikea

Grupul suedez Ikea îşi va închide în luna decembrie singura sa fabrică din SUA, amplasată la Danville, statul Virginia, deoarece este mai eficient să fabrice produsele în Europa şi să le importe în SUA, a anunţat luni cel mai mare retailer de mobilă din lume, informează AFP, conform agerpres.ro

Aproximativ 300 de locuri de muncă vor fi afectate de închiderea acestei uzine deschise în 2008 şi care producea etajere din seria Kallax şi mobilier din seria Besta vândute în SUA şi Canada. 

"Structura costurilor de producţie la Danville este prea mare, în special când este vorba de materiale de bază, ceea ce provoacă tarife semnificativ mai mari decât alte fabrici Ikea care realizează produse similare în Europa", a explicat compania suedeză. În consecinţă, "după o analiză aprofundată, s-a decis că nu există condiţii pentru a continua să producem la Danville", a adăugat Ikea.

Imperiul unuia dintre cei mai bogați români se clatină - Problemele vin după ce a ieșit din închisoare


Anunţul privind închiderea acestei uzine, amplasată într-un stat cheie pentru următoarele alegeri prezidenţiale din SUA, ar putea declanşa critici din partea preşedintelui Donald Trump, care face presiuni asupra grupurilor industriale pentru ca acestea să renunţe la proiectele lor vizând închiderea de facilităţi de producţie.

Mircea Badea, atac ACID la Dăncilă după demisia lui Carmen Dan: 'Ea a făcut ce a zis Iohannis, chiar dacă nu a vrut, a făcut'


Ikea, compania care are 24 de fabrici de mobilă în nouă ţări, cu aproximativ 20.000 de angajaţi, a precizat că va face tot ce este posibil pentru a ajuta salariaţii afectaţi să găsească un nou loc de muncă sau să urmeze un program de pregătire profesională. 

În România, la finele lunii iunie Ikea a inaugurat cel mai mare magazin al companiei din sud-estul Europei. Magazinul de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală este cel de-al doilea magazin în România, după cel amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în Băneasa. Pe lângă cele peste 500 de locuri de muncă din domeniul construcţiilor care au fost create în timpul construcţiei magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajaţi vor fi parte din familia Ikea odată cu deschiderea noului magazin. 
În cei 12 ani de prezenţă în România, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă, pe plan local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.