Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IKEA testează o nouă strategie și pentru români: Începe să ÎNCHIRIEZE mobila

ikea

Compania suedeză IKEA va extinde testele care le vor permite clienților să închirieze birouri și canapele, în dorința de a se îndepărta de conceptul de vânzare a mobilierului cu preț scăzut, ca răspuns la preocupările legate de mediu, informează Reuters, potrivit Mediafax.

IKEA a declarat, pentru prima dată, că ia în considerare ideea de închiriere a mobilierului, în luna februarie a acestui an. Compania și-a prezentat planurile miercuri, într-un eveniment organizat în cadrul primului magazin sustenabil, din Kaarst, Germania, deschis în 2017.

„Testarea oportunităților pentru ofertele de leasing este una dintre modalitățile prin care dorim să ne realizăm strategia de transformare”, a declarat Jesper Brodin, director executiv al Ingka Group, care deține majoritatea magazinelor IKEA. „Schimbările climatice și consumul nesustenabil sunt printre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea actuală”, a completat acesta.

Citește și: Viorica Dăncilă, replică FĂRĂ PRECEDENT pentru ambasadori: 'Le reamintesc că suntem România. Să arate respect'

Demersul companiei vine ca răspuns la faptul că mulți tineri consumatori își manifestă dorința de a minimiza impactul pe care acțiunile lor îl au asupra mediului, preferând să închirieze articole, de la haine la mașini.

IKEA, care a înregistrat vânzări globale de 39 de miliarde de euro anul trecut, a declarat că dorește să dezvolte oferte de leasing bazate pe abonamente, pentru a încuraja reutilizarea produselor de cât mai multe ori înainte de a fi reciclate. Compania a asigurat deja că toate produsele sale vor fi realizate din materiale regenerabile și reciclate până în 2030 și, de asemenea, că toate produsele vor fi concepute pentru a putea fi reutilizate, reparate și reciclate.

IKEA a început deja să testeze diferite proiecte de închiriere de mobilier în Olanda, Suedia, Elveția și Polonia și își propune să extindă testele pe toate cele 30 de piețe în cadrul cărora activează, până anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.