Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer și-a suspendat campania electorală și a sesizat Avocatul Poporului: Stop vot! Viața are prioritate!

Radu Pop
Ilan Laufer

Candidat la Primăria Capitalei, Ilan laufer spune că a decis să-și suspende campania electorală pentru că riscă să transmită COVID-19 în cadrul acțiunilor electorale. El spune că va protesta în fața Guvernului și a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR.

„În calitate de candidat pentru funcția de Primar General al Capitalei, dar și în calitate de președinte al Partidului Forța Identității Naționale - PSL, am depus astăzi o sesizare la Avocatul Poporului cu nr. de inregistrare 16085 /4 septembrie 2020 semnalând, pe această cale, o încălcare gravă a drepturilor și libertăților garantate de următoarelor articole din Constituția României: art.36 privind dreptul de vot, art. 37 privind dreptul de a fi ales, art. 30 privind libertatea de exprimare, art. 25 privind dreptul la libera circulație.

Pe de altă parte, însăși reglementarea prin lege a unui concept nemaiîntâlnit până în prezent în legislația românească, anume, conceptul stării de alertă, contravine grav și flagrant legii fundamentale a statului, întrucât în art.93 din Constituție se arată clar ca doar prin starea de urgență sau de asediu poate fi restrânsă exercitarea unor drepturi sau a unor libertăți, prin raportare la art.53 din Constituție. Dată fiind această situație, nu se pot desfășura, conform legii, nici campania electorală, nici alegerile.

După prima săptămână de campanie electorală, în care zilnic avem record de noi cazuri de infectări, din ce în ce mai puține locuri la ATI, iar numărul morților crește de la o săptămână la alta în mod alarmant, am constatat că modificările legislative aduse legii electorale privind alegerile locale, transformă această campanie electorală:

1. Într-un catalizator pentru răspândirea virusului COVID-19, punând viața oamenilor într-un real pericol.

2. Într-un exercițiu pur formal, incapabil să asigure în mod real aducerea la cunoștința cetățenilor a programelor politice, doctrinelor și strategiilor partidelor și candidaților implicați în alegeri, pentru ca cetățenii să își exercite în cunoștință de cauză dreptul de vot.

Totodată noi, candidații, suntem obligați cu frica în oase să facem campanie electorală pe străzi, în blocuri, din casă în casă, crescând major riscul de transmitere a COVID-19 și riscând atât viața noastră, a copiilor noștri, a părinților, a bunicilor cât și a cetățenilor cu care intrăm în contact și cărora le cerem votul.

Prin urmare, nedorind să pun în pericol viața familiei, a colegilor și a cetățenilor, am decis suspendarea campaniei mele și cer pe această cale amânarea alegerilor până în momentul în care vom ieși din această stare de urgență mascată, iar condițiile vor permite respectarea Constituției și a drepturilor fundamentale garantate de aceasta.

Începând cu ora 18:00 mă voi afla alături de soția mea Alina în fața Guvernului, pentru a-mi exprima nemulțumirea față de încălcarea drepturilor fundamentale garantate de Constituție, unde vom face #UnProtestIn2

STOP VOT! VIAȚA ARE PRIORITATE!”, a scris Ilan Laufer pe Faceboook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.