Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor amenință cu proteste puternice în Moldova

anticorupție.md
ilan sor

Liderul opoziției din Republica Moldova, Ilan Şor, a anunțat planuri de a organiza proteste mai puternice la Chișinău după alegerile locale, care au demonstrat o scădere a popularității Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, relatează TASS preluat de Rador Radio Romania.

Ilan Şor a făcut această declarație pe canalul său Telegram. "Începe o nouă perioadă. Nu voi permite autorităților să se joace cu destinele oamenilor. '...' Nu exclud că va trebui să recreăm o mișcare de protest, dar nu o mișcare de protest în care poliția să ne spună unde să stăm. '…' Dacă va fi nevoie, atunci vom veni, vom bloca piața, vom sta acolo cinci zile, șapte zile" - a spus Şor.

Susținătorii săi au fost respinşi de la participarea la ultimele alegeri deoarece partidul Şor, pe care acesta l-a fondat, a fost acuzat anterior de amenințare la securitatea națională și declarat ilegal. În ajunul zilei tăcerii, Comisia pentru Situații de Urgență exclus din alegeri toți candidații din partea partidului "Şansa", pe care Şor a început să-l susțină.

După cum au subliniat experții, campania electorală trecută a fost caracterizată de metode dure de luptă între autorități și opoziție. Pe teritoriul republicii a fost interzisă transmiterea aproape a tuturor canalelor de televiziune care au oferit o platformă pentru opoziție, iar zeci de site-uri de informaţii au fost blocate.

În plus, au fost arestați zeci de activiști din diferite partide, au fost deschise dosare penale împotriva liderilor Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, ai Partidului Şor, aflat în proces de lichidare, și ai altora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.