Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor confirmă că se află în Rusia; Cu cine s-a întâlnit la Moscova

anticorupție.md
ilan sor

Ilan Șor a confirmat că este în Federația Rusă. Cu puțin timp în urmă, acesta a publicat pe Facebook o poză în care apare alături de președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Calașnicov, cu care a avut astăzi o întrevedere. „Ne-am exprimat reciproc opiniile referitor la problema principală pentru Moldova — cine sunt prietenii și cine sunt dușmanii”, a scris Șor potrivit stiripesurse.md

Știrea inițială

Fugarul Ilan Șor a părăsit Israelul la 1 februarie și încă nu a revenit. Informația a fost confirmată, în premieră, de șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, care a spus că autoritățile nu cunosc țara în care a plecat acesta. Potrivit surselor Jurnal TV, Șor ar fi plecat la Moscova și s-ar afla de-o săptămână în capitala Rusiei.

„În premieră, vă aduc la cunoștință că la 1 februarie Șor a părăsit Israelul, utilizând cetățenia israeliană. Nu se cunoaște direcția de deplasare și nu se cunoaște numărul zborului. Autoritățile din Israel nu ne-au comunicat despre informațiile respective. Nu avem informații despre revenirea acestuia în Israel”, a declarat Viorel Țentiu.

Șeful Interpol Moldova a precizat că Ilan Șor a părăsit de mai multe ori Israelul și de fiecare dată a utilizat pașaportul israelian.

Țentiu a mai adaugat că oligarhul este dat în căutare internațională pentru reținere și extrădare atât ca cetățean moldovean, cât și israelian.

Amintim că, pe 8 noiembrie 2023, Jurnal.md anunța că fugarul Ilan Șor ar fi aterizat la Istanbul, iar de acolo ar fi zburat la Moscova. Informația a fost oferită Jurnal de surse demne de încredere. Potrivit surselor Jurnal, la Istanbul se aflau atunci și socialiștii Adrian Albu și Bogdan Țârdea, de unde urmau să zboare în Rusia. Bogdan Țârdea nu a negat că s-ar fi aflat la Istanbul, dar a comentat ironic subiectul. Acesta a confirmat că a participat, alături de Adrian Albu, la reuniunea CSI de la Moscova.

Ulterior, șeful Interpol Moldova a confirmat pentru Jurnal că Șor a părăsit Israelul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.