Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor, despre sancțiunile UE: M-au sancționat pentru că sunt patriot

anticorupție.md
ilan sor

Ilan Șor, despre sancțiunile UE: M-au sancționat pentru că sunt patriot

Visul european nu mai există, pentru că Europa însăși a devenit astăzi vasal. Declarația îi aparține președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și a fost făcută în contextul sancțiunilor anunțate de UE împotriva lui și a vicepreședintelui formațiunii, Marina Tauber.

Ilan Șor califică această decizie drept o răzbunare a Bruxellesului pentru solicitarea lui privind încetarea oricăror procese integraționiste în Republica Moldova, transmite Știri.md.

„Voi bea azi un pahar de vin pentru faptul că Uniunea Europeană mi-a decernat un premiu. Premiul certifică faptul că eu, Ilan Șor, sunt patriot al țării mele, nu lucrez pentru serviciile secrete și state străine, nu promovez interesele statelor străine în Republica Moldova. Sunt Ilan Șor, cel pentru care interesele cetățenilor sunt mai presus de toate. Spre deosebire de corupta Sandu și narcomanul Recean, sunt un patriot și singurele interese pentru care lupt sunt interesele cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Ilan Șor.

El consideră că acțiunile de astăzi ale Uniunii Europene sunt o răzbunare pentru criticile aduse la adresa Bruxellesului. „UE se teme, pentru că spun adevărul. Integrarea europeană deja ne-a adus tarif de 30 de lei pentru gaz, tarif nebun pentru electricitate, inflație exorbitantă. Practic, dorința de integrare europeană i-a sărăcit pe cetățenii Republicii Moldova – a scos banii din buzunarul oamenilor. Banii pe care îi plătim pentru gazul atât de scump ajung la stăpânii din Europa. Sandu s-a certat cu Rusia, iar cetățenii sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar. Tocmai de aceea am cerut stoparea procesului de integrare, iar UE mi-a răspuns prin sancțiuni”, a explicat Ilan Șor.

El a mai spus că, în ultimii ani, toate valorile europene s-au prăbușit. „Nu mai există acele valori despre care știam – libertatea de expresie, dreptul inalienabil la proprietate privată, libertatea de a alege și multe altele. Europa însăși a devenit astăzi vasal și tocmai de aceea am rămas fără vis european. Avem însă visul nostru – moldovenesc, de a construi o țară independentă, care va respecta regimul de neutralitate și în care fiecare cetățean va trăi fericit și îndestulat, cu bani în buzunar și cu tarife normale pentru resursele energetice, prețuri accesibile în magazine, programe sociale, drumuri calitative și multe, multe altele. O astfel de Moldovă voi construi. Acesta este visul meu moldovenesc și îl voi realiza cu orice preț. Nu mă tem de sancțiuni, pentru că mă ghidez doar de interesul oamenilor, iar ei mă sprijină”, a subliniat Ilan Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.