Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor: În 21 mai, vom desfășura concomitent trei mitinguri, la care vom decide asupra inițierii unui referendum privind vectorul extern al țării

anticorupție.md
ilan sor

Ilan Șor: În 21 mai, vom desfășura concomitent trei mitinguri, la care vom decide asupra inițierii unui referendum privind vectorul extern al țării

Un referendum pentru stabilirea vectorului politico-economic extern al țării intenționează să inițieze Partidul „ȘOR”. Despre asta a anunțat astăzi liderul formațiunii, Ilan Șor. El a precizat că Moldova se află astăzi într-un moment istoric dificil, dar extrem de responsabil, în care cetățenii trebuie să decidă viitorul relațiilor cu celelalte state, relatează Unimedia preluat de Rador.

Ilan Șor a explicat că în Republica Moldova există astăzi diferite opinii privind vectorul extern.

„Într-adevăr, astăzi avem o parte a populației care sprijină aderarea la Uniunea Europeană. Avem însă și o parte care nu sprijină Uniunea Europeană, din cauză că aceasta agreează închiderea canalelor TV, arestarea ilegală a liderilor politici, anularea rezultatelor alegerilor și alte derapaje antidemocratice. Este partea care își vede viitorul, de exemplu, în Uniunea Economică Eurasiatică și Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, care simpatizează Rusia și consideră că nu este posibil să supraviețuiască fără ea. Este partea populației care nu dorește să plătească din propriul buzunar un preț de zece ori mai mare pentru resursele energetice, din cauza dragostei Maiei Sandu față de Europa și cearta ei cu Rusia. Există și partea societății care consideră că Moldova trebuie să rămână stat neutru și să nu adere la blocurile militare sau economice, așa cum este consfințit în Constituție. Cu alte cuvinte, în Moldova există opinii diferite”, a menționat Ilan Șor.

El a subliniat că nici Maia Sandu cu regimul ei și nicio altă forță politică nu este în drept să decidă în numele poporului.

„Doar cetățenii sunt în drept să decidă să aleagă vectorul extern. Poporul este stăpân în țară, și nu Maia Sandu cu guvernarea ei antinațională. Ținând cont de aceste circumstanțe și în urma numeroaselor discuții cu cetățenii, am decis să inițiem un referendum privind vectorul politico-economic extern. Poporul trebuie să aleagă prin vot dacă vrea în UE și NATO, vrea în UEE și OTSC sau dorește să rămână neutru. Așadar, în 21 mai, vom organiza trei mitinguri în sprijinul acestui referendum”, a specificat Ilan Șor.

El a mai anunțat că cele trei manifestații se vor desfășura concomitent, la ora 11:00, la Bălți, Orhei și Comrat. „La aceste manifestații vor fi adoptate soluții politice și juridice. Vom crea grupuri oficiale pentru inițierea referendumului. Aceste documente vor fi transmise la CEC, pentru a iniția procedura oficială pentru referendum. La Chișinău nu vom manifesta. Nu pentru că nu dorim, ci pentru că mitingurile în capitală au fost uzurpate de către actualul regim fascist al Maiei Sandu. În nicio țară nu se întâmplă ca în centrul capitalei să poată desfășura mitinguri doar guvernarea”, a mai spus Ilan Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.