Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor: Ultimele atacuri fac parte dintr-un plan de distrugere a partidului

stiri.md
Ilan Sor

Retragerea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan se înscrie într-un plan de distrugere a Partidului „ȘOR”.

De această părere este liderul formațiunii, Ilan Șor, care a comentat ședința de ieri a Parlamentului. El a accentuat că dosarele penale, în care sunt vizați cei doi parlamentari nu au nicio legătură cu legea și jurisprudența.

„Are loc punerea în practică a planului unor așa-numiți parteneri externi și al unor forțe politice din Republica Moldova, care sunt deranjați de Partidul „ȘOR”. Ce îi deranjează?

Faptul că Partidul „ȘOR”, precum și Platforma „Pentru Moldova” nu se închină în fața nimănui, nu se lasă conduse și ghidate de nimeni, nu-și vând țara, sunt ferme pe poziții și se mișcă înainte”, a declarat Ilan Șor, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, cei care stau în spatele acestui plan își doresc, în primul rând, să distrugă majoritatea parlamentară și să împiedice învestirea unui guvern capabil să scoată țara din criză.

„Punerea în aplicare a acestui plan a început când doamna Durleșteanu și-a retras candidatura exact în momentul în care președintele purta consultări cu fracțiunile parlamentare. Acest lucru a fost făcut cu scopul de a nu-i oferi posibilitatea majorității parlamentare de a veni cu un nou candidat.

Ieri, însă, în calitate de instrument a fost folosită procuratura. Am ajuns să trăim un adevărat marasm, când, pentru a distruge majoritatea parlamentară, s-au apucat să aresteze deputații”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit lui, scopul final al acestui plan este eliminarea Partidului „ȘOR” de pe arena politică.

„Republica Moldova se transformă într-un stat polițienesc, în care oamenii sunt intimidați, în care clasa politică este șantajată, nu se poate exprima liber și nici acționa în interesul cetățenilor”, a declarat Ilan Șor.

El a mai menționat că deputații Denis Ulanov și Petru Jardan sunt deținuți politici și și-a exprimat încrederea că cetățenii vor opune rezistență în fața celor care au comandat și pun în aplicare acest plan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.