Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor: Un popor condamnat la foame și sărăcie nu poate fi independent

stiri.md
Ilan Sor

„Actuala guvernare i-a condamnat pe moldoveni la sărăcie și foame, iar un popor flămând și înghețat nu poate fi independent, pentru că poate fi foarte ușor manevrat și manipulat. Nu asta e soarta pe care o vreau pentru cetățenii moldoveni și pentru Republica Moldova. De aceea, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca țara noastră să fie cu adevărat prosperă și independentă”.

Este mesajul transmis de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de independență a Republicii Moldova, transmite unimedia.info.

Potrivit lui Ilan Șor, de Ziua Independenței, oamenii obișnuiesc să arboreze pe case drapelele naționale și să simtă un sentiment profund de mândrie și de recunoștință pentru că trăiesc într-o țară suverană și independentă. Însă, menționează Ilan Șor, în cazul Republicii Moldova trebuie să ne gândim foarte bine cât de independentă e țara și poporul.

„Cât de independentă poate fi o țară în care guvernarea acționează împotriva intereselor cetățenilor săi? Cât de independentă poate fi o țară a căror președinte și prim-ministru flutură cu cetățeniile altor țări? Cât de independentă poate fi o țară care primește bani de peste hotare pentru întreținerea așa-numitei democrații și a unei economii în moarte clinică? Până la urmă, cât de independentă poate fi țara în care oamenilor li se spune în față că la iarnă vor îngheța în case?”, se întreabă liderul Partidului „Șor”.

Ilan Șor a mai adăugat că actuala guvernare ne-a mințit pe toți atunci când a promis că va fi independentă în luarea deciziilor. El se referă în special la modul în care au fost negociate tarifele pentru gazele naturale, care sunt exagerat de mari și pe care cetățenii moldoveni sunt obligați să le plătească, din cauza incompetenței partidului de guvernământ.

Prin urmare, Ilan Șor reiterează că se va adresa direct autorităților ruse și Gazprom, cu solicitarea de a ajuta Moldova, astfel încât tarifele pentru gaze să fie mai mici și să putem să obținem adevărata noastră independență.

„Sunt gata personal să merg în Rusia și să particip la negocierile cu privire la livrarea gazului în Moldova, în condiții avantajoase pentru moldoveni, condiții care să nu-i umilească și să-i distrugă. Vreau să ne adresăm cu mândrie și demnitate Rusiei și să îi propunem un contract reciproc avantajos.

Cineva ar spune că asta nu înseamnă independență, însă le voi răspunde în felul următor: oamenii flămânzi și înghețați nu vor putea fi niciodată independenți, pentru că pot fi foarte ușor manevrați și manipulați. Iar eu nu vreau ca oamenii noștri să fie manipulați”, a precizat Ilan Șor.

Totodată, liderul Partidului „Șor” a dat asigurări că va fac tot posibilul pentru ca Republica Moldova să fie cu adevărat prosperă și independentă.

„Nu vreau ca oamenii, atunci când nu vor mai avea lemne și tizic, să se învelească cu drapelele țării. Nu asta e soarta pe care o vreau pentru cetățenii moldoveni și pentru Republica Moldova. Voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca țara noastră să fie cu adevărat prosperă și independentă. La mulți ani, Republica Moldova!”, este mesajul transmis de Ilan Șor, de Ziua Independenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.