Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ILCoin, o alternativă la Bitcoin

ilcoin

Din moment ce piața Blockchain din România este în plină expansiune, reprezintă oare Protocolul C2P progresul tehnologic atât de necesar perfecționării acesteia?

În momentul în care prețul monedei alternative Bitcoin a urcat la aproape $20.000 spre sfârșitul anului 2017, monedele digitale au început să apară precum ciupercile după ploaie. Ajutată de frenezia investițiilor într-o gamă largă de alternative la Bitcoin 2018, monedele electronice s-au răspândit precum vâlvătaia unui foc prin peisajul internațional.

Unul dintre statele care au demonstrat în mod special că este pregătit pentru acceptarea monedelor alternative la Bitcoin sau că își dorește să ajute la evoluția criptomonedelor este România. În acest sens, încă din anul 2014 a fost lansat primul bancomat Bitcoin din România. Mai mult, potrivit datelor furnizate de un raport Statista, 12% dintre români dețin monede virtuale - fiind a două țară după Turcia în această privință.

Dacă analizăm aspectul corporativ a lucrurilor, firmele românești sunt, în general, autorizate să folosească criptomonede în operațiunile lor zilnice. Alternativele pentru Bitcoin și monedele Bitcoin, care sunt primite de companii, sunt tratate de guvernul român ca un activ și sunt impozitate la valoarea lor de piață.

În acest context, cu o populație atât de deschisă către adoptarea monedelor digitale, precum și cu un cadru de reglementare destul receptiv, se naște întrebarea dacă România va fi o piață matură pentru proiectele care implică monede digitale de tip tech-forward, pentru a valida cererea de oferte tehnologice foarte crescută. Dat fiind faptul că titularii de criptomonede caută alternative la Bitcoin și Ether, o companie de smart contracts este gata să ofere acel impuls care să impacteze la maxim jurisdicțiile aflate în căutarea unor soluții cât mai avansate: ILCoin, un proiect de tip Quantum Resistant Blockchain.

Ce este ILCoin?

Înființată în urmă cu 4 ani, ILCoin este o alternativă la Bitcoin, permițând un volum mai mare de tranzacții per bloc. În plus, această companie axată pe crearea unor criptomonede solide oferă măsuri de securitate sporite care o poziționează drept o opțiune relativ mai sigură pentru investitori.

În timp ce ILCoin utilizează același algoritm că Bitcoin, primul are o dimensiune a blocului de 25MB comparativ cu o dimensiune a blocului de numai 1MB în cazul Bitcoin. În esență, aceasta înseamnă că ILCoin are capacități mult mai mari de procesare a tranzacțiilor decât Bitcoin, ceea ce stimulează utilitatea sa potențială.

Citește și: BVB a deschis în creştere pe majoritatea indicilor

Acest progres este o schimbare completă a jocului pentru piața de criptomonede. ILCoin este singurul proiect care a obținut o astfel de performanță atât de impresionantă până în prezent. Compania a realizat această inovație prin folosirea unui protocol propriu - Command Chain Protocol (C2P), care dispune un nivel de apărare foarte ridicat împotriva amenințării hackerilor sau a unui atac cuantic asupra computerelor - Quantum Proof Coin.

Referindu-se la această caracteristică, Norbert Goffa, directorul executiv al proiectului, a subliniat că protocolul C2P dezvoltat de companie și dimensiunea blocului de 25 MB au fost principalele elemente de diferențiere pe piața monedelor digitale.

Este România dispusă să accepte moneda electronică ILCoin?

În anul 2018, România a continuat să promoveze reglementarea și legalizarea criptomonedelor prin publicarea unui proiect de ordonanță de urgență privind activele digitale. Acest document a subliniat diferiții termeni ce ar trebui să fie îndeplinite de către emitenții de monede virtuale pentru a-și desfășura activitatea legal pe teritoriul României.

Pe scurt, acest act a specificat cerințele minime de capital în cazul emitenților de monedă digitală online (350.000 EUR), protocoale detaliate necesare aprobării individuale de către Banca Națională a României și un audit extins al depunerilor impozite pentru fiecare persoană implicată în emiterea de monede virtuale, precum și cazierul judiciar - toate aceste măsuri au ca scop principal prevenirea infracțiunilor de crimă organizată. Procedura pentru îndeplinirea condițiilor impuse de lege durează, de obicei, aproximativ trei luni.

Având în vedere echipa de dezvoltatori și oameni de afaceri profesioniști, cu experiență și de încredere ai companiei ILCoin, este rezonabil să credem că România ar fi următorul pas care se impune în mod natural pentru extinderea proiectului Ilcoin Crypto. Cu atât de mulți utilizatori de criptomonede și o deschidere relativ largă din partea autorităților guvernamentale față de activele digitale, România poate fi următorul stat pe lista ILCoin în privința potențialele zone geografice de dezvoltare.

În ultimele luni, ILCoin a încheiat contracte de tranzacționare cu numeroase burse de mare volum din întreaga lume, inclusiv DigiFinex, CoinTiger, Bit-Z, IDAX, FUBT, BW și altele. Doar timpul ne va putea spune cum va răspunde populația României la blocul robust Quantum Blockchain al monedei LCoin, dar un lucru este sigur - proiectul s-a poziționat ca o excelentă alternativă la Bitcoin, dar și pentru alte criptomonede.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect și pentru a fi la curent cu noile evoluții și listări, poți să ne vizitezi pe site-ul ILCoin sau să ni te alături în comunitatea Telegram, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.