Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Sârbu, ironizat: A plecat la vânătoare. Ultima dată a fost cu ghinion

Ilie Sarbu

Ilie Sârbu s-a retras din viaţa politică şi va fi susţinut de PSD pentru o funcţie la Curtea de Conturi. Socrul premierului este ironizat de fostul senator Sorin Roşca Stănescu, care aminteşte de un episod neplăcut care a avut loc în urmă cu mai bine de 10 ani. SRS reia şi acuzaţiile că Sârbu ar fi fost ofiţer acoperit al fostei Direcţii de Informaţii Exerne şi afirmă că, pentru serviciile în slujba "sistemului", primeşte o sinecură, în ciuda faptului că nimic din CV-ul său nu îl recomandă pentru o funcţie la Curtea de Conturi.

"Ilie Sarbu a plecat la vanatoare. Ultima data cand a facut acest lucru a fost cu ghinion. Premierul Adrian Nastase i-a spulberat, din greseala, organele genitale. Acum, acelasi Ilie Sarbu reia aventura. Dar, intr-un cu totul alt registru. El vaneaza si se prefigureaza, chiar cu succes, in functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Urmatorul dupa Nicolae Vacaroiu. Dar ce il califica pe domnul Ilie Sarbu pentru aceasta inalta functie in stat?

Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa poate fi gasit in biografia acestuia. In biografia sa reala. Sau, in cel mai rau caz, in biografia inventata. Adica, legendara. De catre Directia de Informatii Externe. Cum se numea Serviciul de Spionaj in perioada comunista.

Oricat am intors, pe fata si pe dos, cele doua biografii ale domnului Ilie Sarbu, nu am gasit nimic care sa il recomande pentru cea de-a doua pozitie la Curtea de Conturi a Romaniei, un post care, asa cum s-a dovedit, este, pur si simplu, viager. Este adevarat, Ilie Sarbu este licentiat, nu numai in teologie, ci si in stiinte economice. Dar singura experienta pe care o are in domeniu, cea de consilier economic, pentru o scurta perioada de timp, la Mitropolia Banatului, sau cea de ministru politic, in doua randuri, la Agricultura, l-ar recomanda, cel mult, ca economist sau, hai sa spunem, chiar director al unei ferme zootehnice. In niciun caz vicepresedinte al Curtii de Conturi a Romaniei.

Nici macar in activitatea sa de ofiter acoperit al Directiei de Informatii Externe, domnul Ilie Sarbu, cu grad, acolo, de referent, nu a dobandit abilitati in domeniul economic. Sa-i spuna lui mutu domnul Sarbu ca functia de director acoperit al Administratiei Cimitirelor din Timisoara, opt la numar, l-ar fi inzestrat cu necesarele cunostinte in materie economica. Caci ce putea el sa faca, in mod oficial, la Administratia Cimitirelor. Cel mult sa concesiune locuri de veci si sa urmareasca plata anuala a taxelor, de catre cei care urmau, mai devreme sau mai tarziu, sa intre in custodia sa. Iar in plan neoficial, adica secret, din nou, domnul Ilie Sarbu nu avea cum sa dobandeasca abilitati de mare economist din ocupatia sa de ravasire a mormintelor si a documentelor celor decedati, in cautare de biografii sigure, cu care au fost dotati spionii Romaniei trimisi, in perioada Razboiului Rece, impotriva inamicului. A statelor occidentale cu care, astazi, suntem aliati. Cu Ilie Sarbu, cu tot.

Prin urmare, inaltul activist PSD, emanat din PDSR, emanat din Frontal Salvarii Nationale, emanat din Partidul Comunist incrucisat cu fosta Securitate, urmeaza sa primeasca una dintre cele mai importante functii in stat, cea de vicepresedinte al Curtii de Conturi, pentru care, sub aspect profesional, nu este abilitat. Ceea ce inseamna ca, in schimbul serviciilor aduse, nu numai partidului din care a facut, ci si pentru „sistem”, in calitatea sa de „acoperit”, domnul Ilie Sarbu primeste o pomana. O sinecura viagera. Pe bani publici. Si asta se va intampla chiar in perioada urmatoare, prin votul majoritatii parlamentare. Vai de noi!", spune SRS, într-un comentariu remis redactiei stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.