Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iliescu REACŢIONEAZĂ după ce a fost inculpat în Dosarul Mineriadei: 'Nu-mi reproşez nimic' - VIDEO

ion iliescu

Fostul preşedinte, Ion Iliescu a primit o lovitură imensă înaintea Crăciunului. Procurorii militari îl acuză de crime împotriva umanităţii în Dosarul Mineriadei din iunie 1990. Iliescu a avut prima reacţie după anunţul dureros de vineri.

Citeşte şi: Banca Naţională dă cărţile pe faţă: Unde este aurul României

"Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema?", a afirmat Iliescu, spunand ca parchetul cerceteaza, probabil, in urma primirii unor sesizari. "Nu este prima data cand se agita chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut in 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea tarii. Vor oamenii sa..., probabil au primit ceva solicitari sa cerceteze. Sa cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema? Nu este nicio problema. Eu stiu care este ratiunea redeschiderii discutiei, ca este o treaba care s-a petrecut acum douazeci si sapte de ani, dar ma rog. Probabil au primit sesizari, oamenii sunt datori sa cerceteze, sa duca lucrurile pana la capat", a declarat Ion Iliescu, anunţă Digi 24.

Intrebat daca are ceva sa isi reproseze din acea perioada, Iliescu a spus: "Eu nu am sa-mi reprosez nimic din nicio perioada".

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Parchetul Militar a anuntat punerea in miscare a actiunii penale in Dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii impotriva lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma si Adrian Sarbu, oamenii cu cele mai mari funcţii în stat în 1990. Potrivit procurorilor, in perioada 11 - 15 iunie, inculpatii au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei municipiului Bucuresti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.