Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iluminare prin viol - Un guru indian a fost condamnat la închisoare pe viață!

asaram bapu

Un guru indian, cu adepți în întreaga lume, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a violat o elevă. El se află în închisoare unde ispășește altă pedeapsă pentru viol.

Un tribunal indian l-a condamnat pe liderul spiritual Asaram Bapu la închisoare pe viață pentru că a violat-o pe una dintre elevele sale. Asaram a fost găsit vinovat pentru că a agresat-o pe femeie de mai multe ori între 2001 și 2006 în clădirea sectei sale din statul Gujarat.

În vârstă de 81 de ani, el execută o pedeapsă pe viață după ce a fost condamnat în 2018 pentru violarea unei fete de 16 ani. Avocatul său a declarat că va face apel împotriva ultimei sentințe judecătorești, potrivit BBC.

Asaram, cunoscut pentru învățăturile sale despre yoga și meditație, are milioane de adepți și sute de ashramuri în întreaga lume. Autoritățile din Gujarat au înăsprit securitatea înainte de pronunțarea deciziei tribunalului, din cauza temerilor că ar putea avea loc violențe provocate de susținătorii liderului spiritual. În același dosar, șase persoane, inclusiv soția și fiica lui Asaram, au fost achitate din cauza insuficienței probelor.

Acuzațiile de abuz sexual au ieșit la iveală pentru prima dată în 2013, când femeia a depus o plângere. Ea a susținut că Asaram a violat-o de mai multe ori în ashramul său din orașul Motera, unde a fost închisă timp de cinci ani înainte de a putea evada.

În 2019, fiul lui Asaram, Narayan Sai, a fost și el condamnat la închisoare pe viață pentru că a violat-o pe sora mai mică a femeii.

Asaram a fost arestat în 2013, într-un alt dosar de agresiune sexuală. Una dintre adeptele sale l-a acuzat că i-a violat fiica. Polițiștii au stabilit că victima a fost chemată în camera liderului spiritual pentru vindecare și a fost violată. Ulterior, tânăra a fost amenințată cu moartea. Doi asistenți ai lui Asaram au fost și ei condamnați la 20 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.