Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imaginea succesului la vârf: Moldova și Bulgaria au diplome la Harvard, România – cursuri la SRI și Armată

Basilica.ro
Diplome și medalii Patriarhul Daniel

Oricât de avansată ar fi România pe drumul său de stat membru UE și NATO, în comparație cu Moldova sau cu Bulgaria, e greu să te abții de la comparații, atunci când privești imaginea pregătirii liderilor ajunși acum în poziții-cheie, în aceste state.

În Moldova și Bulgaria, sar în ochi „harvardiștii”: o președintă (Maia Sandu), o șefă de parchet anticorupție (Veronica Drăgălin), premieri (Gavrilița și Petkov) sau miniștri școliți la Harvard și alte școli prestigioase din străinătate, specializați în politicile publice pe care le gestionează.

În România, iese în evidență clubul „securitarilor” (să nu le spunem „securiști”, din cauza conotației istorice negative): un premier și miniștri care pe lângă lipsa lor de pregătire în domeniile pe care le coordonează, au în comun cursuri la instituții de învățământ din sistemul de securitate națională – Armată, SRI sau Poliție.

Nu Moldova sau Bulgaria, ci România este democrația est-europeană care are premier un general (Nicolae Ciucă) intrat în politică direct din fruntea Armatei și acuzat că și-a plagiat doctoratul. În timp ce un ministru-polițist, fost ofițer de serviciu secret (Adrian Chesnoiu), ține frâiele Agriculturii, iar alți șase membri ai Guvernului s-au școlit printre altele și sub cupola Armatei sau SRI, scrie Panorama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.