Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI | Incident cu parlamentari români, agresați la Nistru de militari cu însemne ale Federației Ruse

militari transnistria

Parlamentari ai României din partea Alianței pentru Unirea Românilor, au fost agresați la așa-zisa ”vamă” de la Nistru, din localitatea Varnița, Republica Moldova, de cetățeni îmbrăcați în uniforme militare, unii având însemne ale Federației Ruse. Deputații și senatorii AUR s-au deplasat la Varnița în urma sesizărilor făcute de participanții la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intenționau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

Citește și VIDEO | AUR n-a reușit nici a doua oară să intre în Transnistria

Deși formațiunile politice PSRM a lui Igor Dodon, PCRM a lui Vladimir Voronin și PAS, a cărui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-și face campanie electorală în regiunea transnistreană, Alianța pentru Unirea Românilor este împiedicată să îi informeze pe cei 400.000 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot în legătură cu programul său politic.

Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focșa și Ciprian Ciubuc, alături de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor, în frunte cu președintele AUR Republica Moldova Vlad Bilețchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localitățile Republicii Moldova, sunt sechestrați la punctul de control ce separă orașul Varnița din raionul Anenii Noi de Tighina de separatiștii din regiunea transnistreană și li se refuză accesul la apă potabilă și hrană.

Comanda a fost preluată de un ofițer rus. KGB-iștii din regiunea transnistreană au vânat și lovit cu picioarele fiecare colet cu hrană primit. Protestăm împotriva regimului separatist care nu dă explicații sau documente pentru acțiunile ilegale și criminale pe care le întreprind pe teritoriul Republicii Moldova. În această dimineață au fost agresați câțiva deputați în Parlamentul României. În contextul în care autoritățile de la Chișinău tac, complice cu separatiștii de la Tiraspol, cerem autorităților de la București să intervină pentru soluționarea acestui caz”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.