Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini captivante cu furtuna de cod roșu: Ciclonul care a ridicat valuri uriașe într-o regiune din Bulgaria / FOTO-VIDEO

facebook.com
furtuna bulgaria

Imagini captivante cu furtuna de cod roșu: Ciclonul care a ridicat valuri uriașe într-o refgiune din Bulgaria

Imaginile captivante care au stârnit un val de admirație pe Facebook arată dezlănțuirea mării, în timpul ciclonului care a ridicat valuri uriașe în regiunea Tyulenovo, Bulgaria, la 70 de kilometri de Constanța.

Furia vântului a depășit 110 de kilometri la oră, în timpul ciclonului care a lovit cu furie Marea Neagră, săptămâna trecută.

Cunoscută de fanii de pe Internet pentru pasiunea sa de a imortaliza marea, fotografa Albena Markova Tais a surprins cele mai uimitoare imagini din timpul furtunii, scrie adevarul.ro.

Pentru ședința foto, despre care Albena Markova Tais spune că a fost nevoită să fie deosebit de precaută, tânăra îndrăgostită de mare a ales zona Tyulenovo, cunoscută pentru peisajele sale marine spectaculoase înfrumusețate de stâncile bizare, cu grote, sau ridicate ca niște pinteni din mare.

Imaginile sunt înfricoșătoare: într-una dintre fotografii, realizată de la distanță de prietenul care o însoțea, Trayan Kolev, tânăra este urcată pe o stâncă față în față cu un val de câțiva metri înălțime de parcă l-ar înfrunta cu aparatul de fotografiat. Apa spumegă deasupra sa, ca și cum ar urma să o acopere în orice clipă.

Imaginile sunt mai presus de cuvinte: stânci ce par a fi strivite de furia Mării Negre, valuri cât casa ce parcă se unesc cu cerul, o dezlănțuire a naturii fără egal, pe care fotografa spune că s-a decis să o surprindă mai mult în monocromie, în scopuri artistice.

Albena Markova Tais explică ce înseamnă "ochiul furtunii"

Ea a explicat și ce înseamnă “ochiul furtunii” prietenilor care au felicitat-o pentru curaj și pentru instantaneele de o frumusețe înfricoșătoare și au întrebat-o dacă a reușit să găsească acea zona.

“Oricât de ciudat ar suna, ochiul furtunii este o zonă calmă unde nu există vânt și situații extreme. Nu există valuri în ochiul furtunii!”, a explicat Albena Markova Tais, despre incursiunea sa fotografică în inima uraganului.

“Valurile din prim-plan se prăbușeau câțiva metri de noi. Să nu încercați să faceți fotografii în astfel de condiții, este extrem de periculos!”, a postat fotografa sub unul dintre instantaneele sale.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.