Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ÎNFIORĂTOARE la Sulina: O herghelie, silită de localnici în apele învolburate ale Dunării - mai multe animale au fost luate de curenţi

Imagini şocante au fost suprinse în Delta Dunării, la Sulina, unde mai mulţi localnici au forţat o herghelie de căi să treacă un canal învolburat, adânc de câţiva metri, potrivit stirileprotv.ro.

Şi, ca să sperie animalele, au folosit ambarcaţiuni până ce mai mulţi cai din zecile de animale chinuite au fost luaţi de curenţii puternici. Nimeni nu mai ştie de soarta lor.

Reprezentanţi Administraţiei Biosferei Delta Dunării condamnă tot ce s-a întâmplat.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Imaginile au fost suprinse de mai mulţi turişti. Se vede cum localnicii speriau animalele pentru a le forţa să treacă din Sulina spre zone sălbatice din Delta Dunării. Nimeni nu şi-a pus problema că bieţii cai vor sfârşi în apa învolburată.

Mălin Mușetescu, guvernator ARBDD: „Problema este nu că forţezi animalul să treacă pentru că ai un interes, ci modul cum faci lucrul ăsta şi când ai mulţi cai şi nu ţii cont de starea de panică a animalului şi de faptul că nu poţi să îi îngrămădeşti să treacă un canal, pentru că se pot lovi între ei sau nu ţii cont de cum arată malul în partea aialaltă, dacă e cu stânci care pot rănii caii. ”

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! Dorește închisoare pe viață pentru aceste persoane

Autorităţile din Sulina spun că iniţiativa a aparţinut crescătorilor de animale din Sulina, iar această practică este una uzuală.

Nicolae Răduș, primar Sulina: „A fost o acţiune a crescătorilor de animale, caii din oraş, aşa-zişi ai locuitorilor s-au înmulţit necontrolat. Din 30 - 50 cât avem în acte, sunt aproape 500 şi au hotărât crescătorii de animale să-i treacă pe gârlă unde unde-i loc de păşunat destul şi au făcut operaţiunea asta.”

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Potrivit reprezentanţilor biosferei Delta Dunării, acţiunea de mutare a animalelor nu a fost supravegheată şi nimeni nu ştie ce s-a petrecut cu acei cai târâți la vale de curenţii puternici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.