Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini de groaza. Barbati suspendati intr-o cusca in piata publica pentru hartuire

cusca

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a expus joi într-o cuşcă trei bărbaţi acuzaţi de 'hărţuirea' unor femei, în oraşul Mayadin din estul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"SI a suspendat cu braţele în formă de cruce trei cetăţeni în interiorul unei cuşti metalice în piaţa Jourdaq din oraşul Mayadin", nu departe de capitala provinciei de est Deir Ezzor, a indicat ONG-ul.

De gâtul celor trei bărbaţi a fost agăţată o pancartă pe care era scris: "70 de lovituri de bici, 10 zile de închisoare, umilire într-o cuşcă timp de o zi pentru hărţuirea unor femei musulmane", a adăugat aceeaşi sursă.

Este pentru prima dată când Statul Islamic aduce astfel de acuzaţii şi aplică pedepse pentru astfel de fapte.

Gruparea extremistă a mai folosit astfel de pedepse în regiunile pe care le controlează, în special în timpul Ramadanului pentru 'nerespectarea' postului, potrivit OSDO.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanităţii, gruparea Statul Islamic a comis numeroase decapitări de bărbaţi, execuţii masive şi lapidări de femei suspectate de adulter.

De la proclamarea, în urmă cu un an, a 'califatului' său pe teritoriile din Siria şi Irak pe care le controlează, gruparea jihadistă a executat peste 3.000 de persoane în Siria, dintre care cel puţin 1.800 de civili, inclusiv 74 de copii, potrivit OSDO.

Peste 240.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din Siria în martie 2011. Început prin manifestaţii paşnice reprimate dur de regim, conflictul a devenit tot mai complex, prin înmulţirea fronturilor, în care luptă regimul preşedintelui Bashar al-Assad, forţele rebele, kurzii şi diferitele grupări jihadiste.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.