Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini dramatice surprinse în urma cutremurului de 7 grade pe scara Richter: Cel puțin 3 oameni au murit, în Indonezia - VIDEO

indonezia

Un videoclip dramatic surprinde dezastrul care s-a produs în urma cutremurului din insula indoneziană Lombok. Cel puțin trei persoane au murit, iar mai multe au fost rănite. Autoritățile avertizează că bilanțul este provizoriu.

Un cutremur de magnitudinea 7 a zguduit duminică Insula indoneziană Lombok (sud), a anunţat Institutul american de geofizică USGS, la o săptămână după un prim cutremur - soldat cu 17 morţi - pe această insulă turistică situată la est de Bali, relatează AFP, potrivit news.ro.

Seismul de duminică a avut loc la zece kilometri adâncime, a precizat USGS.

El a fost urmat de două replici, între care una cu magnitidinea 5,4.

Epicentrul s-a situat în mare, la 18 kilometri nord-vest de Lombok, departe de principalele locuri frecventate de turişti în sudul şi vestul insulei.

Un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a situaţiilor de catastrofă, Sutopo Purwo Nugroho, a anunţat că numeroase clădiri au fost avariate la Mataram, principalul oraş de pe Insula Lombok..

”Este vorba în cea mai mare parte de clădiri construite cu materiale puţin solide”, a precizat el.

Autorităţile au lansat o alertă de tsunami, pe care au ridicat-o ulterior.

Locuitori din Mataram, principalul oraş de pe Lombok, vorbesc despre un cutremut puternic, care i-a scos pe rezidenţi în stradă, a întrerupt alimentarea cu electricitate şi a antrenat evacuarea pacienţilor de la principalul spital din oraş.

Citește și: Autoritățile din Indonezia au decis ridicarea alertei de tsunami emisă în urma cutremurului de 7 grade pe scara Richter

”Toată lumea a ieşit imediat din case, toată lumea s-a panicat”, a declarat pentru AFP Iman, un locuitor din Mataram.

În urmă cu o săptămână, un cutremur cu magnitudinea 6,4, dar mult mai puţin profund, s-a soldat cu 17 morţi şi a distrus sute de clădiri pe insulă. El a provocat alunecări de teren şi a blocat drumeţi pe trasee montane pe insulă.

Indonezia se situează pe faimoasa ”Centură de Foc” a Pacificului, unde plăcile tectonice se suprapun şi unde au loc multe erupţii vulcanice şi cutremure.

În 2004, un tsunami cauzat de un seism submarin cu magnitudinea 9,3, în largul Insulei Sumatra, în vestul Indoneziei, s-a soldat cu 220.000 de morţi în ţările de pe ţărmurile Oceanului Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.