Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial ungar: Decizia Uniunii Europene de a respinge proiectul de buget al Italiei a fost una politică

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Zoltan Kovacs a afirmat joi că decizia Uniunii Europene de a respinge proiectul de buget al Italiei a fost una "politică", într-un interviu apărut în ziarul conservator italian Libero, preluat de MTI.

Guvernul ungar comentează rar deciziile UE privind alte state membre, dar "pare evident" că Uniunea a "exprimat o opinie politică" în ce priveşte proiectul de buget italian, deşi ar fi trebuit să facă o evaluare strict tehnică şi procedurală, a subliniat Kovacs, care s-a aflat în vizită la Roma chiar în momentul în care Comisia Europeană a anunţat lansarea unei proceduri de deficit excesiv împotriva Italiei.

Responsabilul ungar a remarcat în context că, deşi regulile UE trebuie aplicate la fel în toate statele membre, Ungaria şi Italia sunt sancţionate de câte ori încalcă o regulă, în schimb Franţa sau Germania scapă nesancţionate când fac greşeli. Regulile blocului comunitar trebuie schimbate astfel încât să poată fi puse în practică, a conchis el.

Zoltan Kovacs a mai menţionat că, dacă Ungaria ar fi aderat la zona euro, nu ar fi putut obţine aceleaşi realizări economice. Ungaria va adopta moneda unică "atunci când vom fi pregătiţi, când vor fi reguli noi şi când vom primi garanţii", a precizat Kovacs.

Amintind că Bruxellesul are în vedere şi o procedură de sancţionare a Ungariei pentru politica sa privind migraţia, responsabilul ungar a denunţat "o nouă formă de intervenţie care depăşeşte autoritatea UE" şi a dat asigurări că ţara sa a fost îndreptăţită să aplice măsurile pe care le-a decis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.