Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini IMPRESIONANTE la Șumuleu Ciuc - 85.000 de pelerini înfruntă ploaia pentru a-l vedea pe Papa Francisc / FOTO

turismtransilvan.ro
sumuleu ciuc

UPDATE 11.00 - Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a crescut la 85.000, potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”. Județul Harghita este sub avertizare cod galben de ploi torențiale.

*

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenți, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, conform Mediafax.

Potrivit informațiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Carmen Iohannis 'a dat cu bâta în baltă' la întâlnirea cu Papa. Iulia Albu desființează ținuta purtată: 'Abuzează de un privilegiu care nu-i aparține'

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Tîrgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie în fața a câteva sute de mii de pelerini așteptați. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul din Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.