Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini incendiare la Vatican: O activistă FEMEN dezbrăcată a încercat să fure statuia lui Iisus din Piața Sfântul Petru din Roma - FOTO

www.stirileprotv.ro
Femen Vatican

O activistă topless din grupul feminist FEMEN a încercat să smulgă statuia pruncului Iisus dintr-un leagăn ce face parte dintr-o reconstituire a scenei Naşterii Domnului, amenajată în Piaţa Sfântul Petru din Roma, luni, însă a fost oprită de poliţiştii italieni, informează DPA.

Un fotograf al agenţiei de presă Reuters a declarat că femeia a sărit peste gardurile de protecţie şi s-a îndreptat în viteză spre scena Naşterii Domnului, realizată la o scală supradimensionată, în timp ce striga "Dumnezeu este femeie!". Ea avea vopsit pe spate acelaşi slogan, potrivit Agerpres.

Citește și: Putin își 'ANIHILEAZĂ' adversarii: Răspunsul primit de principalul inamic al președintelui Rusiei

Un jandarm de la Vatican a oprit-o în timp ce încerca să smulgă din leagăn statuia pruncului Iisus şi a arestat-o. Incidentul s-a petrecut cu aproximativ două ore înainte ca papa Francisc să rosteascătradiţionalul mesaj de Crăciun, în faţa unui număr de aproximativ 50.000 de oameni reuniţi în piaţă.

Potrivit site-ului FEMEN, femeia în cauză este Alisa Vinogradova, iar reprezentaţii acestui grup feminist au spus că ea este o "sextremistă". Obiectivul declarat al acestei asociaţii, care a fost înfiinţată în Ucraina, este "victoria completă asupra patriarhatului".

O altă activistă FEMEN a întreprins o acţiune similară de Crăciun în 2014 şi a reuşit să scoată din leagăn statuia pruncului Iisus înainte de a fi arestată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.