Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE Un aisberg de 100 de metri înălţime e pe cale să provoace un tsunami: Autoritățile au început EVACUAREA - VIDEO

iceberg

Un aisberg de 100 de metri înălţime aflat în derivă ameninţă coastele insulei Groenlanda, iar autorităţile locale au început vineri evacuarea persoanelor care trăiesc în apropierea ţărmului, relatează AFP.

Poliţia din Groenlanda le-a cerut imperativ locuitorilor de pe insula Innarsuit ale căror case sunt situate pe coaste să se îndepărteze, de teama inundaţiilor care s-ar putea produce dacă blocul de gheaţă se rupe.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață

"Ne temem de o separare a aisbergului, care poate provoca o inundaţie în zonă", a declarat vineri Lina Davidsen, şefă de securitate în cadrul poliţiei din Groenlanda, vineri, agenţiei daneze Ritzau.

Satul, situat în nord-vestul Groenlandei, numără 169 de locuitori, dar numai cei care trăiesc în apropierea zonei în care se află aisbergul, reperat joi, au fost evacuaţi, a relatat Ritzau.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

"Aisbergul este în continuare în apropierea satului, poliţia este în prezent în discuţii pentru a monitoriza evoluţia evenimentelor", a declarat, pentru AFP, Kunuk Frediksen, unul dintre responsabilii poliţiei din Groenlanda.

Descoperirea acestui imens bloc de gheaţă intervine la câteva săptămâni după difuzarea unei înregistrări video, realizată de oameni de ştiinţă de la universitatea din New York, cu un aisberg care se desprinde de un gheţar, în estul Groenlandei.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

În 2017, patru persoane au murit şi unsprezece au fost rănite în urma unui tsunami produs în apropierea unui alt sat din Groenlanda, pe coasta de vest, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.