Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI NEMAIVĂZUTE cu Sorin Grindeanu: Cum a fost filmat premierul / VIDEO

Vremea noua
Grindeanu Bruxelles

Premierul Sorin Grindeanu a participat miercuri la deschiderea oficială a lunii plantării arborilor la Slobozia, unde a plantat un frasin și 'a jucat' rolul de jurnalist.

El a participat la acțiunea "Creștem împreună", desfășurată într-o pădure de lângă Slobozia, alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, și consilierul său onorific Marian Neașcu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Emma Watson a pozat topless: Cum arată sânii lui Hermione din Harry Potter / FOTO HOT

"Dat fiind că pentru Guvernul României reprezintă o prioritate creșterea fondului forestier și acțiunea de împădurire, avem onoarea astăzi să-l avem în mijlocul nostru pe premierul României, Sorin Grindeanu", l-a prezentat Adriana Petcu pe premierul Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul a precizat că protecția mediului este una dintre prioritățile Guvernului pe care îl conduce.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus

"Venind de la raportul Ministerului de Interne este o trecere de la un domeniu la altul, dar care au puncte comune care se intersectează. În primul rând, vreau să vă spun că se află între proiectele și prioritățile noastre tot ceea ce înseamnă protecția mediului, tot ceea ce ține de cadrul legislativ, care poate că este acoperitor, iar dacă nu este acoperitor trebuie luate măsurile urgente astfel încât acest domeniu să fie acoperit din punct de vedere legal", a spus Grindeanu, precizând că județul Ialomița are un deficit în ceea ce privește zona împădurită și că a venit în acest județ alături de ministrul Apelor și Pădurilor pentru a trage un semnal de alarmă.

Grindeanu a subliniat că în domeniul pădurilor sunt importante aplicarea legii de către cei responsabili și spiritul civic.

Citește și: Facebook a făcut anunțul: Cum îți poți pune steagul țării peste poza de profil

"Oricât am încerca să îmbunătățim, și l-am îmbunătățit acest cadru legal, fie că vorbim de extinderea ariei unei păduri, fie că vorbim de alte programe informatice care să acopere aceste probleme, oricât am face nu putem să ne punem în fața drujbelor sau a iresponsabilității unora dintre cetățenii noștri", a arătat premierul.

După sesiunea scurtă de declarații, premierul a plantat un puiet de frasin. Și ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, social-democratul Marian Neacșu și un reprezentant al autorităților locale au plantat câte un puiet.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor din Oltenia a fost filmat în timp ce făcea sex cu o elevă de 12 ani / FOTO

În context, premierul a amintit că înainte de 1989 astfel de acțiuni reprezentau muncă patriotică.

În timp ce planta arborele, premierul și-a manifestat intenția de 'a juca rolul de jurnalist'.

"Pot să vin eu să filmez să văd cum plantează presa", a spus el.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC De ce le plac femeilor bărbații cu barbă

A urmat o nouă sesiune de declarații susținute de premierul Sorin Grindeanu și ministrul Apelor și Pădurilor.

Premierul a arătat că în urmă cu o săptămână a primit un raport de la Ministerul de Interne care arată că anul trecut controalele în privința exploatărilor de păduri au fost scăzute, apreciind că acest caz este un semnal de alarmă.

"Acel raport arată o creștere (...) a infracționalității și în acest domeniu", a spus premierul.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

El a subliniat că interesul României este să nu fie doar exportator de produse brute din lemn, ci să dezvolte industria autohtonă de produse finite, adăugând că așteaptă propuneri din partea Ministerului Apelor și Pădurilor.

Adriana Petcu a precizat că până la programul Radarul Pădurilor exista un volum de 8 milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal, iar estimările Gărzii de Mediu pentru anul 2016 sunt de 200.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal.

Citește și: Telekom ar putea pleca din România. Orange şi RCS & RDS negociază preluarea operaţiunilor

Adriana Petcu a arătat că în perioada următoare vor continua controalele.

Ulterior, premierul și cei care îl însoțeau s-au deplasat, prin noroi, la locul în care îl așteptau un grup de copii de grădiniță și de tineri. După ce a purtat o scurtă conversație cu aceștia, care l-au salutat în cor la plecare cu "La revedere!", premierul a mers din nou către parcela unde erau plantați puieții.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

El a ținut microfoanele jurnaliștilor, adresându-le întrebări în timp ce aceștia plantau pomi.

"Unde trebuie să stau?", i-a întrebat premierul pe jurnaliști, arătând că mai are mult de învățat despre presă după ce aceștia l-au îndrumat să stea cu fața către camerele de filmat.

"Când ați făcut ultima oară acest lucru? Cum l-ați botezat?", a mai întrebat Grindeanu. În context, Marian Neacșu a replicat: "un stejar al finanțelor românești".

Citește și: Justin Bieber și-a vândut Ferrariul: A obținut o sumă fabuloasă – VIDEO

Unul dintre jurnaliști a răspuns că a botezat copacul pe care l-a plantat "Sorin".

În final, premierul a mărturisit că este mai greu decât se aștepta să fie jurnalist.

Premierul Sorin Grindeanu a participat aproximativ o oră la acțiunea desfășurată la Slobozia. Acțiunea "Creștem împreună" se desfășoară până pe 15 aprilie.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Nutella e CANCERIGENĂ

Regia Națională a Pădurilor — Romsilva vizează în această primăvară regenerări pe o suprafață de aproape 11.0000 de hectare pentru care vor fi folosiți aproximativ 32 de milioane de puieți. Valoarea lucrărilor din această primăvară se ridică la 42,4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.