Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Statul Islamic a publicat un video cu teroristul de la Berlin înainte de a fi ucis

terorist berlin

Tunisianul suspectat că ar fi fost autorul atacului de luni seara de la Berlin, când un camion a ucis 12 oameni după ce a intrat într-un târg de Crăciun, a jurat credinţă şefului organizaţiei jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, informează Reuters.

Înregistrarea video cu Anis Amri a fost postată pe internet de agenţia de presă a SI, Aamaq. Atacatorul a spus în înregistrare că suporterii grupării jihadiste trebuie să răzbune pentru bombardamentele "cruciaţilor" asupra musulmanilor şi a cerut altor adepţi ai ideologiei SI să organizeze atacuri în Europa, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Anis Amri, 24, a fost împuşcat noaptea trecută la Milano, după ce o patrulă de carabinieri i-au cerut documentele, iar el a tras în poliţişti. A fost identificat după amprente.

Poliţia italiană îl cunoştea pe Amri, pentru că acesta a stat 4 ani în închisoare în peninsulă pentru vandalism , ameninţări şi jaf. Tânărul a ajuns în Italia, pe insula Lampedusa cu o barcă în 2011. A fost transferat la Catania, în Sicilia, a fost înregistrat la o şcoală şi a fost arestat după ce a încercat să-i dea foc.

Citește și: Acesta e cel mai TRĂSNIT anunț: Ce loc de muncă oferă o companie

După ce şi-a ispăşit pedeapsa, ar fi primit un ordin de expulzare, însă autorităţile tunisiene nu au dus la bun sfârşit procedura de recunoaştere a cetăţeniei lui Amri în termenul prevăzut de lege

După atacul de la Berlin, Amri a plecat în Franţa şi de acolo s-a îndreptat către Italia. Un oficial al poliţiei italiene a afirmat că nu existau informaţii că tunisianul s-ar fi aflat la Milano şi că a fost depistat de o patrulă care a decis să-l legitimeze pentru că era străin.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

"Nu aveam informaţii că el s-ar fi aflat la Milano. Nici nu şi-au dat seama că e el, altfel ar fi fost mult mai prudenţi", a declarat şeful poliţiei din Milano, Antonio de Iesu.

De Iesu a mai spus că tunisianul avea câteva sute de euro asupra lui şi că poliţiştii încearcă să afle dacă avea complici la Milano.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.