Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase - A fost descoperită o sabie veche de 3000 de ani: 'Aproape că încă mai strălucește' /FOTO

Bild
Sabie

Obiect din epoca bronzului mijlociu, în stare de conservare "extraordinară", a fost găsit într-un mormânt din Bavaria.

O sabie din bronz veche de peste 3.000 de ani, care este atât de bine conservată încât "aproape că încă strălucește", a fost descoperită în sudul Germaniei, spun autoritățile, potrivit The Guardian.

Biroul de stat bavarez pentru conservarea monumentelor istorice (BLfD) a declarat că sabia, despre care se crede că datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea î.Hr. - mijlocul epocii bronzului - a fost găsită în timpul săpăturilor de săptămâna trecută în Nördlingen, între Nürnberg și Stuttgart.

Sabia are o mâner octogonal și provine dintr-un mormânt în care trei persoane - un bărbat, o femeie și un băiat - au fost îngropate în succesiune rapidă cu obiecte din bronz, a declarat BLfD în această săptămână. Nu era încă clar dacă cei trei erau înrudiți între ei și, dacă da, cum.

Profesorul Mathias Pfeil, șeful BLfD, a declarat: "Sabia și mormântul trebuie încă să fie examinate pentru ca arheologii noștri să poată clasifica mai precis această descoperire. Dar putem spune deja că starea de conservare este extraordinară. O astfel de descoperire este foarte rară".

Este neobișnuit să se găsească săbii din această perioadă, dar acestea au apărut în tumuli funerari care au fost deschiși în secolul al XIX-lea sau ca descoperiri individuale, a precizat BLfD.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.