Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase cu singura pisică de mare roz din lume, surprinse la Marea Barieră de Corali

descopera.ro
culori

Singura pisică de mare roz cunoscută în lume, numită Inspectorul Clouseau, care a fost foarte rar văzută, a fost fotografiată recent, iar imaginile sunt spectaculoase.

Fotograful Kristian Laine s-a scufundat în zona Marii Bariere de Corali, lângă Lady Elliot Island, pentru a surprinde imagini cu ţestoase, pisici de mare şi rechini, când a dat peste Inspectorul Clouseau. Aceasta este singura pisică de mare roz cunoscută în lume, potrivit Mediafax.ro.

„Nu am auzit niciodată de o pisică de mare roz şi, când am văzut-o prima dată, am crezut că aparatul îmi joacă feste", a declarat acesta pentru ScienceAlert.

„Mai târziu în acea seară am văzut o fotografie cu pisica de mare roz la restaurant şi am crezut că este o glumă, până când am verificat imaginile pe aparatul foto", a mai spus fotograful.

Citește și: Spitalul regional de la Iași - obiectivul ministrului Dezvoltării! Ion Ștefan: 'Investiție de 500 milioane de euro'

Masculul din specia Mobula alfredi a fost prima dată observat în 2015, de Ryan Jeffery, care se scufundase pentru a face fotografii cu astfel de pisici de mare.

Pisica de mare, cu o lungime de aproximativ 3,3 metri, a primit numele Inspectorul Clouseau, după personajul din franciza Pantera roz.

Deşi localnicii ştiu despre existenţa pisicii, aceasta a fost văzută doar de circa zece ori în cinci ani.

Cercetătorii din grupul Project Manta investighează motivul pentru care pisica de mare are această culoare, iar, în 2016, au reuşit să preleveze o mostră din corpul ei. Aceştia spun că dieta alimentară poate fi exclusă dintre aceşti factori şi au avansat ipoteza unei exprimări unice a melaninei, substanţa pigmentară naturală care conferă culoare pielii, părului şi ochilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.