Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase în Paris: o tabără unde sute de oameni consumau cocaină a fost spartă de poliție

tabara franta cocaina

O tabără unde se adunau de peste un an sute de consumatori de crack în nord-estul Parisului era în curs de evacuare miercuri dimineaţa de către poliţie, cu obiectivul declarat de a împiedica refacerea ei într-o altă zonă a capitalei franceze, relatează AFP. 'La ordinul meu, prefectul de poliţie procedează la dezmembrarea definitivă a ''taberei de crack'' din scuarul Forceval. 1.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi pentru ca această tabără să nu fie reconstituită în altă parte', a scris pe Twitter ministrul de interne Gérald Darmanin.

În ultimii doi ani, consumatorii de crack au fost mutaţi de mai multe ori din cauza furiei locuitorilor din zonă. Acum un an, ei au fost dirijaţi spre scuarul Forceval, la marginea Parisului, unde chiar a fost ridicat un 'zid al ruşinii'. Dezintoxicarea acestor consumatori este extrem de dificilă din cauza caracterului foarte adictiv al crack, un derivat al cocainei consumat prin fumat, numit şi 'drogul săracului' dat fiind costul său (10 euro doza).

Ministerul de Interne a subliniat că operaţiunea de miercuri este 'inedită', în timp ce 'fenomenul crack afectează nord-estul parizian de mai multe decenii'.

'Persoanele căutate vor fi reţinute, la fel ca străinii în situaţie ilegală, care vor fi plasaţi în CRA (Centru de retenţie administrativă, n.red.) în vederea expulzării. Ceilalţi ocupanţi vor fi orientaţi spre centre de găzduire cu asistenţă medico-socială sau în unităţi de îngrijire', a precizat ministerul. Instalarea consumatorilor de crack la Forceval a perturbat puternic securitatea cartierelor din zonă, provocând manifestaţii şi plângeri în justiţie pentru a cere evacuarea taberei. Locuitorii s-au plâns constant de agresiuni, furturi şi alte neplăceri provocate de prezenţa consumatorilor de droguri. Potrivit unor ONG-uri, la Forceval se strângeau între 300 şi 400 de persoane ziua şi 150 noaptea, dintre care 35%-40% femei, iar dealerii vindeau dozele de crack în văzul tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.