Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini ULUITOARE în spitalul din Drobeta Turnu Severin: Mâncarea este dusă bolnavilor pe la subsolul clădirii/VIDEO

spital subsol turnu severin

Bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin primesc mâncare fără termen de valabilitate, carne dezghețată de mai multe ori și legume proaspete congelate. La Spitalul Orșova, copiii primesc margarină, în timp ce untul ajungea la doctori, spune OPC.

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Mehedinți au găsit mizerie și mâncare necorespunzătoare în cantina unde era pregătită mâncarea bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Mâncarea pacienților era păstrată la temperatura camerei, iar vasele erau vechi și ruginite, iar altele murdare.

În cantina spitalului, angajații foloseau ca materie primă pentru pregătirea hranei pacienților carne păstrată în vase care aveau mult lichid rezultat din dezghețare, fără etichete și urât mirositoare. Carnea fusese dezghețată de mai multe ori.

Mâncarea care trebuia servită caldă era păstrată la temperatura camerei, informează mediafax.ro.

Comisarii au retras peste 150 de kilograme de alimente, iar pentru neregulile descoperite, firma care furnizează hrana pacienților a fost amendată cu 10.000 de lei.

Pe de altă parte, inspectorii de sănătate publică au stabilit că la spitalul din Drobeta Turnu Severin nu este apă caldă în ambulatoriu, iar în cabinetele medicale era mobilier vechi .

Nereguli au fost găsite și la Spitalul Orșova. Potrivit comisarilor, copiii internați aici primeau la masă margarină, deși acest aliment nu este recomandat pentru copii, în schimb, medicii aveau în meniu unt.

Mai mult, pacienții primeau 80 de grame de carne de pui în loc de 100 grame / porție.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că a dispus mai multe controale în spitale, după ce a primit reclamații.

„După scandalul de anul trecut când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a fost închisă după ce patru pacienţi au decedat fiind depistaţi cu infecţii nosocomiale, eu cred că această unitate medicală ar fi trebuit monitorizată 24 de ore din 24”, a spus prefectul județului Mehedinți.

Anul trecut, Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi a fost închisă după ce s-a identificat bacteria Acinetobacter, din cauza căreia 4 oameni au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.