Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imamul Marii Moschei din Pristina, achitat în cazul acuzaţiilor de incitare la ură şi terorism

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Imamul Marii Moschei din Pristina, Shefqet Krasniqi, a fost achitat vineri după ce a fost acuzat că îi încurajase pe kosovari să adere la grupări islamice radicale din Siria şi Irak, informează Reuters, scrie agerpres.ro

Shefqet Krasniqi a fost arestat în 2014. El a fost acuzat de incitare la terorism prin încurajarea tinerilor kosovari să plece în Siria şi Irak, incitare la ură şi evaziune fiscală. 

Aproximativ 300 de kosovari au plecat în Siria şi Irak începând din 2012 pentru a lupta alături de gruparea Stat Islamic. Dintre ei, 70 au fost ucişi, însă mulţi - inclusiv femei şi copii - încă se află în zona de conflict. 

''Am fost convins din prima zi că toate acestea se vor încheia aşa cum s-a întâmplat astăzi'', a spus Shefqet Krasniqi la scurt timp după anunţul deciziei instanţei. 

Serviciile de securitate din mai multe ţări au avertizat asupra riscului revenirii în Kosovo a luptătorilor străini plecaţi în Orientul Mijlociu. În 2015, parlamentul de la Pristina a adoptat o lege care pedepseşte cu până la 15 ani de închisoarea participarea kosovarilor la conflicte peste hotare. 

Nouă din zece kosovari sunt de religie musulmană. În Kosovo nu a avut loc niciun atac islamist, dar în iunie 2017 nouă ksosvari au fost puşi sub acuzare pentru planificarea de atacuri, la un meci în Albania în noiembrie 2016, contra fanilor israelieni şi echipei naţionale de fotbal a Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.