Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imamul unei moschei din Danemarca vrea pedepsirea femeilor care comit adulter

imam moschee

Imamul moscheii Grimhoj din oraşul danez Aarhus (al doilea ca mărime din Danemarca, după capitala Copenhaga) a cerut lapidarea femeilor care comit adulter, caz ce a atras critici vehemente şi creşterea numărului danezilor care solicită închiderea respectivului lăcaş de cult, unul destul de controversat, relatează luni thelocal.dk. Înregistrările cu o cameră de filmat ascunsă îl arată pe Abu Bilal Ismail, imam la moscheea Grimhoj, predând elevilor ceea ce el consideră a fi pedeapsa adecvată pentru adulter.

'Dacă o femeie măritată sau divorţată este implicată într-un păcat trupesc şi nu este virgină, atunci ea trebuie să fie omorâtă cu pietre. Dacă cineva le încalcă mariajul, fie că este vorba de un bărbat sau o femeie, ele comit adulter şi trebuie să fie lapidate. Dacă femeia este virgină, pedeapsa este biciuirea'', afirmă imamul Abu Bilal Ismail.

Pe aceeaşi înregistrare acesta poate fi văzut cum pledează pentru o politică vindicativă, pe principiul ''dinte pentru dinte, ochi pentru ochi''. ''Dacă cineva ucide un musulman, atunci acea persoană trebuie omorâtă'', susţine imamul, care adaugă că oricine îşi abandonează religia ar trebui ucis. Nu este prima dată când acest imam este înregistrat video în timp ce are un discurs incitator la ură şi intoleranţă. Într-o înregistrare din iulie 2014 el apare rugându-se la Allah să-i ''distrugă pe evreii sionişti''. Însăşi moscheea Grimhoj este una controversată. În septembrie 2014, lăcaşul de cult a ţinut primele pagini ale presei internaţionale după ce şi-a declarat sprijinul pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, iar în ianuarie anul trecut directorul centrului religios şi cultural de pe lângă moschee, Osama el-Saadi, a afirmat: ''Vrem ca (gruparea) Statul Islamic să ajungă sus. Vrem un Stat Islamic în lume'. ''Nu am mai auzit oameni în Danemarca care să predice astfel de lucruri. Acestea nu îşi au locul aici. El (imamul Abu Bilal Ismail) nici măcar nu aparţine Danemarcei'', a reacţionat ministrul danez al integrării şi imigraţiei, Inger Stojberg.

Poliţia din regiunea Iutlanda de Est a anunţat pe Twitter că va ''ancheta comentariile imamului Abu Bilal Ismail pentru a vedea dacă este vorba despre o situaţie care atrage pedepse'', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.