Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imigranților infectați cu HIV le-ar putea fi interzisă intrarea în Marea Britanie

HIV SIDA

Liderul partidului populist Ukip, Nigel Farage, a fost acuzat în Marea Britanie că a atins un "nou nivel de ignoranţă" vineri, pentru că a sugerat că imigranţii infectaţi cu HIV ar trebui să primească interdicţie de intrare pe teritoriul britanic.

Nigel Farage a făcut această declaraţie într-un interviu pentru Newsweek Europe. Subliniind că partidul său, eurofob şi antiimigraţie, vrea "să controleze cantitatea şi calitatea oamenilor care vin", el a precizat că, prin oameni de calitate, se referă inclusiv la "cei care nu au HIV". Interzicerea intrării lor în ţară ar fi "un început bun", a adăugat el.

Prin această ieşire, Farage a atins un "nivel de ignoranţă inedit", a protestat preşedintele Terrence Higgins Trust, principala asociaţie britanică de luptă împotriva HIV şi SIDA, scrie mediafax.ro

Clasa politică şi-a exprimat de asemenea indignarea. Deputata laburistă Pamela Nash s-a declarat "dezgustată" în faţa unui exemplu de "discriminare flagrantă". Colegul său conservator Henry Smith a declarat pentru The Guardian că Nigel Farage nu este "interesat de viitorul ţării, ci doar de campania sa de publicitate"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.