Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii i-au făcut pe plac lui Ludovic Orban și au votat o OUG dată de Guvern

senat plen

Senatul a adoptat, marţi, OUG 42/2020, care modifică Programul IMM Invest România, prin care IMM-urile care au contractat credite potrivit OUG 110/2017 beneficiază de facilităţi de finanţare, garantate de stat, pentru a contracara criza generată de pandemia de COVID-19.

Senatorii au votat telefonic, fiind exprimate 105 voturi "pentru" şi 25 de abţineri.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Comisia economică a Senatului a amendat OUG 42/2020 în sensul că rămâne neschimbată lista din OUG 110/2017 în privinţa IMM-urilor care nu sunt eligibile pentru acordarea de garanţii în sectoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, activităţi de închiriere şi leasing, activităţi de investigare şi protecţie. OUG 42/2020, în forma Guvernului, eliminase din lista de IMM-uri neeligibile intermedierile financiare şi asigurările, tranzacţiile imobiliare, activităţile de închiriere şi leasing.

Şedinţa, condusă marţi din sala de plen de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, asistat de secretarii Ion Ganea şi George Dircă, a avut loc, la fel ca şi cea de săptămâna trecută, cu prezenţă restrânsă în sală (36 de senatori), majoritatea parlamentarilor participând de la distanţă.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru aplicanţi marţi la la ora 9,00, iar după 30 de minute peste 6.200 de utilizatori erau înregistraţi în diferite etape de înscriere în aplicaţie, în timp ce peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea, a informat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.