DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

IMM-urile pot accesa o finanțare cu garanţie de 50%, în urma unui acord încheiat de UniCredit cu Fondul European de Investiţii

www.plandeafaceri.ro
IMM

UniCredit Bank oferă credite cu garanţie de 50% acordată de Fondul European de Investiţii, prin care întreprinderile mici şi mijlocii din România pot accesa o finanţare fără alte garanţii cu acoperire materială şi fără comision de garanţie, conform unui comunicat al băncii, scrie Agerpres.

Pe baza unui acord încheiat între UniCredit şi Fondul European pentru Investiţii, ca parte a programului Uniunii Europene pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (COSME, 2014 -2020), aceste finanţări sunt posibile prin garanţia oferită de COSME şi Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI) înfiinţat în cadrul Planului de investiţii pentru Europa. 

Parteneriatul presupune emiterea de către Fondul European de Investiţii a garanţiei COSME pentru UniCredit Bank, ataşată creditelor pentru cheltuieli curente cu rambursări la termen. Acestea pot avea valori cuprinse între 277.000 lei şi 1.500.000 lei şi sunt disponibile pentru solicitanţii (companii mici şi mijlocii cu o cifră de afaceri cuprinsă între 200.000 euro şi cinci milioane euro) care întrunesc condiţiile de eligibilitate aferente. 

Scopul EFSI este de a sprijini finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în Uniunea Europeană şi de a asigura accesul sporit la finanţare. 

Programul COSME pune la dispoziţia IMM un instrument financiar cu scopul de a diminua dificultăţile întâmpinate de întreprinderi atunci când accesează o finanţare, ca parte a strategiei Europa 2020, ce are ca obiectiv susţinerea unei creşteri economice sustenabile, inteligente şi durabile.

Citește și: Vești proaste de la meteorologi - Lapovița și ninsorile revin în forță

"Întreprinderile mici şi mijlocii sunt un adevărat motor al economiei şi au nevoie de susţinere pentru a se dezvolta. Accesarea cu uşurinţă a instrumentelor financiare este un factor critic în acest sens, care poate face diferenţa între stagnare şi creştere. De aceea, prin creditele cu garanţie de 50%, UniCredit îşi doreşte să ajute antreprenorii să investească în creşterea sustenabilă a afacerii lor şi în crearea de locuri de muncă pe piaţa locală. Afacerile care vor accesa acest tip de credit se vor bucura de 0 comision de garanţie şi 0 garanţii cu acoperire materială", a declarat Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte executiv, Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank. 

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 26 milioane de clienţi o reţea unică vest, central şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.