DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Impactul pandemiei: Elevii din SUA au înregistrat regrese istorice în procesul de învăţare la testele de evaluare

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Elevii din Statele Unite au înregistrat regrese istorice în procesul de învăţare după ce rezultatele la matematică şi la lectură au scăzut până la cele mai joase niveluri de dinainte de pandemia de COVID-19, potrivit rezultatelor unor examene naţionale publicate luni, cea mai recentă dovadă a efectelor negative pe care închiderea şcolilor l-a avut asupra şcolarilor, informează Reuters.

Notele la matematică au înregistrat cea mai mare scădere din istoria acestor testări, o tendinţă consecventă în cele mai multe dintre statele americane, precum şi în aproape toate grupurile demografice, potrivit Evaluării naţionale a progresului educaţional (NAEP) supranumită ''carnetul de note al ţării''.

Testele au fost date de eşantioane reprezentative la nivel naţional alcătuite din elevi în clasa a patra şi a opta în perioada ianuarie-martie 2022, potrivit Agerpres.

Punctajul la lectură a scăzut în cele mai multe dintre jurisdicţii, deşi nu la fel de dramatic ca în cazul matematicii. Punctajele de competenţă la matematică pentru elevii de clasa a opta au scăzut cu şapte puncte procentuale în comparaţie cu 2019, potrivit rezultatelor. Competenţa la lectură a scăzut cu două puncte.

Acest test este considerat prima evaluare cuprinzătoare la nivel naţional a performanţelor elevilor de la debutul pandemiei. Studii anterioare au documentat regrese similare la lectură şi matematică după ce liderii politici şi districtele şcolare au înlocuit şcoala cu prezenţă fizică prin învăţământul online la distanţă.

Printre elevii care au învăţat de acasă în anul şcolar 2020-2021, cei care au înregistrat perfomanţe şcolare ridicate au avut acces mai frecvent la computer, un spaţiu de lucru liniştit şi asistenţă suplimentară din partea profesorilor, a precizat NAEP.

Elevii de clasa a opta care au obţinut cele mai bune performanţe au raportat o participare mai activă la lecţiile video în comparaţie cu colegii cu performanţe mai scăzute, a mai precizat NAEP.

Punctajele testelor au scăzut cel mai accentuat în rândul copiilor minoritari, iar discrepanţele de performanţă dintre elevii albi şi colegii lor de culoare sau hispanici s-au adâncit de la cea mai recentă examinare, în 2019.

California a publicat un raport separat duminică seară care arată că elevii din cel mai populat stat american au înregistrat la rândul lor regrese la notele de la matematică şi lectură, deşi într-un grad mai mic. Elevii californieni au înregistrat însă scoruri mai mici înainte de pandemie.

Ministrul Educaţiei, Miguel Cardona, a descris rezultatele testelor ca fiind ''îngrozitoare'', dar a spus că reprezintă un îndemn la acţiune.

''Trebuie să tratăm sarcina de a ne ajuta copii să recupereze la matematică şi lectură cu urgenţa pe care o cere acest moment'', a spus Cardona.

Lockdown-urile din timpul pandemiei au fost impuse în cea mai mare parte de guvernatorii statelor şi de oficiali locali. Guvernul federal nu a solicitat închiderea şcolilor la nivel naţional nici în administraţia Trump, nici în mandatul lui Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.