Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Implementare deficitară a fondurilor europene - Primăria Șoimuș este în pragul falimentului

forbes.ro
fonduri europene

Primăria comunei Șoimuș, la un pas de faliment. Liderii PNL se mobilizează și fac rost de bani. Guvernul intervine și spală urmele prejudiciului de proporții uriașe descoperit de autorități: 1,4 milioane de euro.   Informația este ținută sub lacăt și nimeni nu are curaj să vorbească despre asta notează accentmedia.ro.

Pe scurt, în urma implementării deficitare a unui proiect finanțat din fonduri europene, primăria condusă de Irimie trebuie să achite un prejudiciu de peste 6 milioane de lei.

În data de 10 ianuarie 2017, sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost încheiat „Procesul Verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare pentru programele operaționale în cadrul obiectivului convergență”, privind contractul de lucrări 2400/2014 „Alimentare cu apă în comuna Șoimuș, satele Șoimuș, Balata, Bejan, Chișcădaga, Păuliș, județul Hunedoara, contractul de servicii”, precum și contractate de servicii de dirigenție de șantier, asistență tehnică și servicii de audit, în cadrul proiectului „Înființare rețea de alimentare cu apă în comuna Șoimuș” – cod SMIS 58653. Controlul a fost demarat urmare a Suspiciunii de neregulă nr. 39715/11.05.2016, transmisă ministerului de către OIR POS Mediu Timișoara.

„În urma verificărilor cererilor de rambursare nr. 2/13.01.2016, nr. 3/13.01.2016 și nr. 4/13.01.2016 de către OI POS Mediu Timișoara s-a constatat că beneficiarul Comuna Șoimuș nu a plătit integral sumele precizate în facturile anexate la cererile de rambursare, nu a prezentat documente care să ateste realizarea lucrărilor conform proiectului tehnic”. Pe înțelesul tuturor, Primăria Șoimuș a făcut plăți pentru lucrări care nu existau în acel moment!

Concluziile activității de verificare consemnate în documentul amintit scot la iveală plăți efectuate ILEGAL de către Primăria Șoimuș. Concret, „echipa de control constată ca fiind plătită necuvenit suma de 5.397.965,85 lei reprezentând:

· 830.962,95 lei sumă plătită necuvenit în baza cererii de plată nr. 1;

· 1.335.436,62 lei sumă plătită necuvenit în baza cererii de plată nr. 2

· 3.231.566,28 lei sumă plătită necuvenit în baza cererii de plată nr. 1”

La valoarea de 5.397.965,85 se adaugă TVA și alte deficiențe rezultând o valoare totală de 6.629.922,48 lei, bani care trebuiau plătiți în termen de 30 de zile de la comunicarea procesului verbal citat.

Mihai Irimie, devenit liberal la scurt timp după ce a fost ales în funcția de primar, a reușit să convingă actuala conducere a PNL Hunedoara să-l salveze de la înnec. Cum altfel am putea traduce gestul halucinant al Guvernului României care, luni, 19 decembrie 2022, a adoptat o HOTĂRÂRE DE GUVERN privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unități administrativ-teritoriale, prin care comuna Șoimuș primește nu mai puțin de 5.800.000 lei? În hotărâre, nicio altă primărie condusă de primari PNL nu primește vreun ban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.