Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Implementarea reformelor muncii în Qatar, pentru a stopa exploatarea muncitorilor migranţi, este blocată de un an de zile

Global Look Press
qatar

Implementarea reformelor muncii aprobate de Qatar pentru a pune capăt situaţiilor de exploatare a muncitorilor migranţi, la presiunea internaţională, este paralizată cu un an înainte de începerea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, a anunţat Amnesty International, citată de EFE.

''Cu un an înainte de Cupa Mondială 2022, Qatarul nu are timp să-şi respecte promisiunea de a desfiinţa sistemul de muncă Kafala şi de a îmbunătăţi protecţia muncii pentru migranţi'', se arată în comunicatul organizaţiei de apărare a drepturilor omului.

În 2017, Qatar a introdus reforme favorabile mânii de lucru imigrante, inclusiv eliminarea restricţiilor de a părăsi ţara sau de a schimba locul de muncă fără aprobarea angajatorilor săi, unul dintre cele mai dăunătoare aspecte ale sistemului Kafala, care permitea numeroase abuzuri.

Cu toate acestea, aceste reforme au fost paralizate de un an şi ''vechile practici abuzive au reapărut, recuperând cele mai rele elemente ale Kafalei şi subminând unele din recentele reforme'', susţine Amnesty International.

Mai mulţi muncitori au declarat că se confruntă în continuare cu obstacole considerabile pentru a-şi schimba locul de muncă şi cu posibilitatea de a fi expulzaţi din ţară dacă angajatorul nu este mulţumit, inclusiv reţinerea salariilor şi a beneficiilor contractuale.

''A sosit timpul ca autorităţile din Qatar să-şi arate curajul şi să îmbrăţişeze pe deplin propriul program de reformă al muncii, a spus directorul Programului pentru afaceri globale al AI, Mark Dummett, deoarece, altfel, ''progresele făcute până în prezent vor fi fost în zadar''.

De asemenea, Amnesty International a cerut FIFA ''să-şi facă auzită vocea, atât în public, cât şi în privat, pentru a cere guvernului Qatarului să-şi ducă la îndeplinire programul de reformă a muncii înainte de meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.