Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Implicat într-o bătălie juridică cu Twitter, Elon Musko vinde încă 6,9 miliarde de dolari din acțiunile Tesla

Politico Europe
Elon Musk

Elon Musk, șeful Tesla, a vândut încă 7,92 milioane de acțiuni ale producătorului de automobile electrice, în valoare de aproximativ 6,88 miliarde de dolari.

Vânzările au avut loc după adunarea anuală a acționarilor firmei de săptămâna trecută, arată documentele citate de BBC.

Musk spune că are nevoie de bani în cazul în care va fi nevoit să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Multimiliardarul este implicat în prezent într-o bătălie juridică cu platforma de socializare, după ce luna trecută a declarat că se va retrage din acordul de cumpărare a acesteia.

Ultimele tranzacții au fost efectuate pe 5, 8 și 9 august, potrivit celor șase dosare depuse la US Securities and Exchange Commission.

După ce vestea vânzării de acțiuni a fost făcută publică, Musk a răspuns cu "da" la un tweet în care era întrebat dacă a terminat de vândut acțiunile Tesla, adăugând că avea nevoie de bani în cazul în care ar fi fost forțat să cumpere Twitter și nu ar fi reușit să asigure o parte din finanțarea pentru tranzacție.

"Este important să evităm o vânzare de urgență a acțiunilor Tesla", a spus el.

Întrebat de un alt utilizator dacă va cumpăra din nou acțiuni Tesla dacă preluarea Twitter nu va avea loc, Musk a răspuns, de asemenea, "da".

În iulie, Musk a declarat că intenționează să renunțe la oferta sa de cumpărare a Twitter, ceea ce a determinat compania să îl dea în judecată. Cea mai bogată persoană din lume a acuzat compania că a ascuns informații despre conturile false.

Luna trecută, un judecător american a decis că procesul intentat de Twitter împotriva lui Musk ar trebui să se judece în octombrie.

Twitter speră că instanța îi va ordona lui Musk să finalizeze preluarea la prețul convenit de 54,20 dolari pe acțiune.

Și Musk a dat Twitter în judecată.

Tot în iulie, Twitter a declarat că între aprilie și iunie a cheltuit 33 de milioane de dolari pentru tranzacția propusă. De asemenea, a declarat că numărul său de utilizatori zilnici lunari a crescut la 237 de milioane - dar a raportat o pierdere netă de 270 de milioane de dolari, mai mare decât se aștepta.

Între timp, Tesla a dezvăluit luna trecută că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021. Compania a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în în cea mai mare criptomonedă din lume. Tesla a declarat că a cumpărat monede tradiționale cu cele 936 de milioane de dolari obținute din vânzările sale de Bitcoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.