Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Important militant implicat în atentatele din 2002 de pe insula Bali, condamnat la 15 ani de închisoare

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un important militant indonezian implicat în atentatele din 2002 de pe insula Bali, soldate cu 202 morţi, în cea mai mare parte turişti străini, a fost condamnat miercuri la 15 ani de închisoare, informează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Acuzatul "era la curent" cu proiectul de atentat ce urma să fie executat de o echipă pe care o formase, cu toate că nu a fost implicat în restul procesului, a subliniat judecătorul de la tribunalul din Jakarta.

Aris Sumarsono, cunoscut şi ca Zulkarnaen, acum în vârstă de 58 de ani şi fost lider militar al grupării Jemaah Islamiah, asociată cu Al-Qaida, a fost arestat în decembrie 2020, după ce a fost fugar timp de aproape două decenii. Procuratura ceruse pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Celula pe care o conducea Zulkarnaen este suspectată că a organizat şi un atentat sinucigaş împotriva hotelului Marriott din Jakarta, soldat cu 12 morţi în 2003.

Veteran al războiului din Afganistan, Zulkarnaen a înfiinţat în cadrul JI o unitate specială pentru organizarea de atentate. Această unitate avea drept misiune şi amplificarea tensiunilor etnice şi religioase în insulele Sulawesi sau Moluce, în care au murit mii de persoane între 1998 şi 2002.

Acum circa un an, autorităţile din Jakarta au anunţat că îl vor pune în libertate pe Abu Bakar Bashir, presupusul 'creier' al atentatelor cu bombă din 2002 în Bali. În vârstă de 82 de ani, Abu Bakar Bashir a fost condamnat în 2011 pentru legături cu taberele de pregătire a militanţilor islamişti din provincia Aceh şi a beneficiat de o reducere a pedepsei. Avocaţii săi au evocat riscul crescut ca Bashir să contracteze în închisoare noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.