Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importantă revoltă anti-restricții: Peste 50 de parlamentari britanici se opun paşapoartelor COVID

Radu Pop
mediafax.ro
pașaport digital COVID-19

Mulți parlamentari conservatori sunt „îngroziți” de propunerile de introducere a pașapoartelor obligatorii. Ei spun că va crea o „societate din două clase” și intenționează să blocheze planurile. Peste 50 de deputați conservatori sunt pregătiți să voteze împotriva planului de pașapoarte de vaccin „greșit” al guvernului și au declarat că sunt „îngroziți” de posibilele limite ale libertăților individuale, transmite Daily Mail, potrivit BlackNews.ro.

Boris Johnson a anunțat că vor fi necesare certificate care să dovedească vaccinarea dublă pentru a intra în cluburile de noapte și, eventual, în alte locuri și universități de la sfârșitul lunii septembrie.

Însă mulți conservatori sunt pregătiți să se răzvrătească împotriva propunerilor „complet inutile, birocratice și irealizabile”, cu până la 50 de deputați care amenință să voteze împotriva lor dacă merg la vot.

În ciuda amplorii uriașe a revoltei, există semne că va fi inutil, întrucât forța de muncă a indicat că este puțin probabil să se opună propunerilor dacă acestea includ o prevedere pentru teste care trebuie utilizate, precum și statutul vaccinului.

Aceasta vine după ce guvernul a fost acuzat că a introdus pașapoarte prin FURT, după ce aplicația NHS a fost actualizată cu opțiunile „interne” și „de călătorie” pentru ca britanicii să-și demonstreze statutul de vaccinare.

S-a constatat că guvernul a semnat un contract de 12 luni cu o companie pentru furnizarea tehnologiei pașaportului Covid. Contractul cu Entrust ridică îngrijorări cu privire la cât timp britanicii vor fi obligați să aibă permisul pe telefoanele lor.

Ministrul de externe, Dominic Raab, a declarat că este o „politică inteligentă” pentru companii să insiste că angajații sunt vaccinaţi cu ambele doze înainte de a se putea întoarce la birouri.

Un deputat conservator senior a declarat că există „obiecție aproape universală” în partid la planuri, deputatul din South Thanet, Craig Mackinlay, marcând pașapoartele drept „o schimbare masivă a relației dintre stat și individ”, care ar fi un „pas foarte periculos”.

Sir Graham Brady, președintele Comitetului conservatorilor 1922, a declarat pentru Sky News că mișcarea va fi un „pas masiv și unul greșit”, spunând: „Politica ar discrimina tinerii, împotriva celor care au motive medicale sau etice pentru care nu pot fi vaccinați și multe grupuri minoritare etnice.

Peste 40 de conservatori au semnat o declarație prin care își exprimă opoziția față de această idee cu grupul de campanie Big Brother Watch.

Deputatul de Wellingborough, Peter Bone, a declarat că pașapoartele obligatorii pentru vaccinuri ar crea o „societate de două clase” prin „acte de identitate de pe ușa din spate”.

Mulți din partid cred că planurile nu vor trece și cred că guvernul le va retrage înainte de votul din Camera Comunelor dacă se tem de înfrângere.

Conservatorii l-au acuzat deja pe primul-ministru că a încercat să transforme Marea Britanie într-o „democrație în stil Beijing”, pe fondul unui șir furibund asupra pașapoartelor obligatorii de vaccinare pentru universități.

S-a spus că prim-ministrul „s-a dezlănțuit” cu privire la absorbția relativ scăzută a vaccinurilor Covid la tineri și a sugerat mișcarea de a crește ratele.

Ar însemna că studenților li se va permite să se întoarcă în campus doar în septembrie, dacă ar putea dovedi că au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Adjunctul președintelui Covid Recovery Group of Tories, Steve Baker, a declarat că este o „propunere scandaloasă” care probabil nu va „face niciun bine”.

El a adăugat: „Pe cine încearcă acum să constrângă? A cui educație încearcă acum să nege?

„Cred că guvernul este în pericol teribil de a despărți iremediabil Partidul Conservator – după tot ce am trecut prin Brexit.”

Acesta vine după ce guvernul a fost acuzat de introducerea pașapoartelor Covid prin furt prin actualizarea aplicației NHS cu opțiuni „interne” pentru a arăta statutul de vaccinare.

Aplicația a fost, de asemenea, actualizată pentru a permite utilizatorilor să descarce codul QR dovedind că au avut ambele doze de vaccin anti-Covid-19 în Apple Wallet.

Dezvoltatorii au făcut, de asemenea, o modificare, astfel încât persoanele care au primit vaccinul Novavax ca parte a unui studiu de vaccin aprobat formal să poată obțină așa-numitul „NHS Covid Pass”.

Iar cei care deschid secțiunea Covid din aplicație pot merge acum la „obțineți-vă NHS Covid Pass” – care prezintă două opțiuni de „intern” sau „călătorie”.

Răspunzând la știrile despre actualizarea aplicației, democrat-liberalii au susținut că guvernul „a introdus cărțile de identitate Covid prin furt pe telefoanele națiunii”.

Vine după ce Guvernul a propus obligativitatea pașapoartelor de vaccinare în cluburile de noapte din septembrie – și acest lucru s-ar putea aplica și studenților care merg la universitate.

Dacă au trecut cel puțin 14 zile de când ați primit un al doilea vaccin, secțiunea „internă” a aplicației va afișa numele dvs., data nașterii și un cod QR care vă confirmă dozele.

Secțiunea „călătorie” conține aceleași informații împreună cu nouă detalii suplimentare pentru fiecare doză – inclusiv data vaccinării, produsul, producătorul, vaccinul, numărul de înregistrare, boala, țara de vaccinare, emitentul și centrul de administrare.

Aplicația NHS este diferită de aplicația NHS Covid-19 separată, care a fost responsabilă de „pingdemic” și a pus 689.313 persoane să se autoizoleze săptămâna trecută.

La începutul acestei săptămâni, liderul laburist Keir Starmer a declarat că va fi deschis față de perspectiva pașapoartelor de vaccin impuse de guvern la evenimente mari, dar a avertizat împotriva utilizării lor „în fiecare zi”.

Keir a adăugat că vaccinurile singure „nu sunt suficiente” pentru a preveni răspândirea Covidului la evenimente sportive și alte adunări mari și ar trebui să fie însoțite de teste negative pentru coronavirus.

„Mă uit cu atenție la ceea ce propune guvernul”, a spus Starmer după ce săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a spus că dovada vaccinării duble ar fi o „condiție de intrare” începând din septembrie pentru cluburile de noapte și alte „locuri aglomerate”.

Liberal Democraţii au cerut astăzi revocarea Parlamentului în legătură cu aplicația actualizată, purtătorul de cuvânt al partidului, Alistair Carmichael, spunând: „Guvernul tocmai s-a angajat să inducă pașapoartele de vaccinare prin furt.

„Această mișcare înșelătoare este profund rușinoasă. Acum avem o nouă carte de identitate pe telefoanele noastre, fără măcar o șoaptă din partea guvernului.

„Chiar în această dimineață, miniștrii discutau la televizor și la radio când au fost întrebați întrebări simple despre cum ar funcționa de fapt. Acum este pe toate telefoanele noastre.

El a adăugat că a ajunge la pașaportul de vaccin înseamnă a trebui să „tastați și să faceți clic printr-o grămadă de opțiuni”, adăugând: „Gândiți-vă doar la faptul care intră în afacerile de ospitalitate, care nu-l doresc și nu își pot permite să plătească personalul pentru control.

„Conservatorii nu sunt străini de o întoarcere. Nu ar trebui să aibă nicio problemă cu ceea ce trebuie să facă și să elimine definitiv pașapoartele de vaccin.

„Cel puțin când Tony Blair a încercat să introducă cărți de identitate, a depus un proiect de lege Parlamentului, acest lot nu va deschide nici măcar Parlamentul pentru a-l dezbate. Trebuie să-și amintească acum Parlamentul dacă sunt serioși în această privință. ‘

NHS Covid Pass este disponibil pentru adulți peste două săptămâni după ce au avut ambele lovituri sau după ce au avut un PCR negativ sau un test de flux lateral rapid în 48 de ore.

Permisul poate oferi, de asemenea, dovada imunității naturale la un test PCR pozitiv până la 180 de zile de la data testului pozitiv după autoizolare.

Textul despre cea mai recentă actualizare de pe site-ul web Gov.uk spunea: „Actualizat pentru a reflecta că dovada imunității naturale demonstrată de un test PCR pozitiv poate fi utilizată pentru a demonstra statutul Covid-19 atunci când călătoriți în străinătate”.

Acesta a adăugat: „NHS Covid Pass poate fi stocat în AppleWallet atunci când se utilizează un iPhone sau iPad; si cei care au primit vaccinul Novavax ca parte a unui studiu de vaccin aprobat formal, pot acum obtine NHS Covid Pass.

Tot atunci, ministrul de externe Dominic Raab a declarat că este o „politică inteligentă” pentru companii să insiste că angajații sunt vaccinaţi cu ambele doze înainte de a se putea întoarce la birouri.

El a spus că „poate înțelege” de ce firmele ar dori să adopte o astfel de atitudine, dar a insistat că nu este în favoarea „abordării stricte” a personalului care i se cere să se întoarcă în orașe și centre, deoarece unii oameni au „neliniști de înțeles”.

Comentariile sale au venit atunci când Downing Street a semnalat că nu planifică o campanie pentru a încuraja mai mulți lucrători să renunțe la munca de acasă.

Etapa finală a foii de parcurs de ieșire a lui Boris Johnson a văzut Guvernul ridicându-și munca de la instrucțiuni la domiciliu.

Cu toate acestea, miniștrii au subliniat că revine întreprinderilor și personalului să decidă cum și când să revină la birouri.

Rapoartele sugerează că unii giganți tehnologici din SUA, precum Netflix și Google, vor face dovada vaccinării obligatorie pentru ca personalul să se întoarcă.

Întrebat dacă el crede că o astfel de mișcare este o idee bună, Raab a declarat pentru Sky News: „Vrem ca toată lumea să fie dublu-vaccinată.

„Înțeleg de ce angajatorii cred că aceasta ar fi o politică inteligentă sau o abordare de încurajat, indiferent dacă ar trebui sau nu să existe reguli juridice dure și rapide, cred că trebuie să ne uităm cu atenție.

Însă mesajul nostru este copleșitor de a ne vaccina.

Ministrul de externe a declarat că nu este în favoarea forțării personalului să se întoarcă la birou.

„Cu siguranță cred că ar trebui să încurajăm tinerii să primească vaccinul, asigurându-ne că locurile de muncă sunt Covid sigure, un mediu încrezător pentru care oamenii să se întoarcă”, a spus el. „Cu siguranță, știu acest lucru ca angajator în FCDO și am o rețea imensă atât la nivel internațional, cât și pe plan intern, ceea ce vreau să fac este să creez încredere, mai degrabă decât, dacă doriți, să adoptați o abordare stricată și să spuneți că trebuie să se întoarcă la birou pentru că oamenii încă își simt calea și au anxietăți de înțeles.

Guvernul nu le mai spune oamenilor să lucreze de acasă, dar nu încurajează în mod activ angajații să facă din nou naveta.

Boris Johnson a sugerat că pașapoartele de vaccin ar putea fi necesare într-o serie de evenimente de masă, pe măsură ce perspectiva utilizării lor pe scară largă se apropia.

Prim-ministrul a spus că obținerea unui vaccin ar „ajuta, nu va împiedica” atunci când oamenii vor călători în străinătate sau vor participa la adunări mari în viitor.

Guvernul a anunțat săptămâna trecută că dovada vaccinării duble va fi o „condiție de intrare” în cluburi și alte locuri aglomerate din septembrie.

Dar BoJo a apărut la TV pentru a da un indiciu clar asupra direcției viitoare a politicii, sugerând că documentele ar putea fi necesare și pentru o serie de evenimente.

Johnson a confirmat, de asemenea, că regulile de autoizolare sunt „puse la punct” pentru a se încheia pe 16 august pentru cei care au fost vaccinaţi cu ambele doze, aducând speranța de a pune capăt haosului „pingdemic”.

De la această dată, cei complet vaccinați nu vor trebui să rămână în interior, chiar dacă cineva din gospodăria lor va primi virusul. De asemenea, nu vor trebui să facă un test.

Premierul a declarat că lansarea vaccinului ar trebui să permită o redresare economică „foarte, foarte puternică” în a doua jumătate a acestui an.

Toate acestea au avut loc la o zi după ce un ministru a spus că povestea de succes a vaccinului înseamnă că controlul Covid asupra Regatului Unit era „peste tot strigătul”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate și Asistență Socială a declarat: „NHS COVID Pass este disponibil pentru utilizare în Anglia în mod voluntarîncepând cu 19 iulie, ca parte a pasului 4 al foii de parcurs.

„Afacerile, evenimentele și locurile au fost încurajate să utilizeze COVID Pass pentru a ajuta la reducerea transmiterii COVID-19.

„Informațiile despre COVID Pass au fost actualizate în aplicația NHS înainte de Pasul 4 pentru a sprijini acest lucru.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.