Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMPRESIONANT: Deținuții din Iași AU DONAT bani unei fundații care împarte mâncare persoanelor defavorizate

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Gest frumos făcut de cei aflați în spatele gratiile în pragul sărbătorilor pascale. Mai mulți deținuți din Penitenciarul Iași au donat bani unei fundații, care oferă mâncare bolnavilor cronici, bătrânilor singuri, familiilor monoparentale sau cu mai mulți copii din trei localități din județul Neamț.

Câțiva deținuți din Penitenciarul Iași au făcut cereri pentru retragerea unor sume de bani din conturile personale, pe care le-au donat unei fundații din județul Neamț care împarte mâncare la aproximativ 150 de persoane defavorizate din trei localități.

„Au adresat administrației locului de deținere o solicitare, iar ca obiect este donarea de sume de bani din conturile personale către o fundație”, a declarat, pentru MEDIAFAX, locțiitorul purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Iași, Carla Carmen Diaconu.

Citește și: O patroană de hotel transformat în locație de CARANTINĂ a izbucnit la adresa românilor: Colegii mei îndură injurii

Banii vor ajunge în conturile Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială care, prin angajații și voluntarii acesteia, de aproximativ o săptămână, este alături de persoanele sensibile din punct de vedere al sănătății sau de cele care se află în imposibilitatea de a se autogospodări.

„Încercăm să distribuim mâncare persoanelor vulnerabile, fie că vorbim de bolnavi cronici, bătrâni singuri, familii monoparentale și familii cu mai mulți copii cu o situație financiară precară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Corina Băhneanu, unul dintre angajații fundației.

Aproximativ 150 de persoane din comunele Săvinești, Dumbrava Roșie și orașul Roznov primesc, zilnic, câte o masă caldă. Beneficiarii sunt identificați cu sprijinul birourilor de asistență socială din cadrul primăriilor, cu care sunt încheiate acorduri de parteneriat.

„Încercăm să distribuim în condiții cât mai bune, împreună cu primăriile din zonă. Avem parteneriat cu Primăria Săvinești, Dumbrava Roșie și Roznov. Un reprezentant al nostru, care este voluntar, merge cu cineva de la primărie și distribuie în funcție de cum au prioritizat ei beneficiarii. La Săvinești sunt în jur de 70 de beneficiari, la Dumbrava Roșie sunt aproximativ 50 și la Roznov 25”, a mai spus Corina Băhneanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.