Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta imunizării de masă până la 1 august, DEMONTATĂ de un greu din UDMR

RTV
Attila Korodi

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, declară că este exclus să fie atinsă imunitatea colectivă la final de august, dacă este vorba de 70%. Miercurea Ciuc de află pe locul doi la nivel național, la vaccinarea cu o doză.

Miercurea Ciuc se află la nivel național între municipiile reședință de județ pe locul doi în privința persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin, declară la RFI primarul Attila Korodi, conform Mediafax.

Citește și: Premierul Florin Cîțu a trimis PRESA să îi ceară explicații lui Orban pe tema vaccinării contra cost: Întrebați-l pe el!

El atrage însă atenția că zona rurală adiacentă orașului „stă foarte prost".

Korodi crede că imunitatea colectivă nu va putea fi atinsă în România la finalul lunii august, așa cum și-au propus autoritățile: „Dacă vorbim de 70% imunitate colectivă, este exclus. Întrebarea este ce înțelegem până la urmă prin imunitatea colectivă, pentru că Malta a declarat că a ajuns la 70% imunitate colectivă și a început să aplice anumite măsuri de relaxare mai profunde. În România, eu nu cred că vom putea ajunge acolo cu acest ritm de vaccinare".

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu i-au îndemnat pe primarii de la sate și din orașele mici să meargă din poartă în poartă, pentru a convinge populația să se vaccineze. Primarul municipiului Miercurea Ciuc spune că îndemnul este bun, dar insuficient: „Îndemnul în sine este util, dar nu este de ajuns. Numai dacă ne gândim la sincopele care au precedat decizia ca și medicii de familie să poată fi parte a campaniei de imunizare arată că până la urmă, zona rurală nu a fost foarte eficient țintită. Trebuie mecanisme de abordare, trebuie văzut cum ajung echipele mobile sau maratoanele de vaccinare în zona rurală. Oamenii trebuie acolo nu numai fizic implicați în programele acestea, dar mai ales dacă nu există o campanie de a explica foarte bine utilitatea acestor vaccinuri, nu vor fi eficiente nici abordarea și programele către zona rurală".

Korodi Attila subliniază că municipiul Miercurea Ciuc este pe un loc fruntaș la nivel național, la vaccinarea anti-Covid: "Am fost plăcut surprins că municipiul Miercurea Ciuc se află la nivel național între municipiile reședință de județ pe locul doi la procentaj al persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin, dar asta înseamnă că zona rurală adiacentă orașului Miercurea Ciuc stă foarte prost, cu rezultate și cu o acceptare a vaccinului foarte slabă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.