Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În 2022, mai puțin de o treime dintre copiii neînsoțiți au primit azil în Grecia

pixabay
steag grecia

Mai puțin de o treime dintre copiii neînsoțiți au reușit să obțină azil în Grecia anul trecut, restul cererilor fiind respinse sau lăsate în suspensie, a declarat agenția umanitară Salvaţi Copiii (Save the Children), care a cerut o mai bună protecție a celor mai vulnerabili. Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru refugiații și migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa, anunță Rador.

Sute de migranți au murit în largul coastelor grecești luna trecută, când o ambarcațiune supraaglomerată a traficanților s-a răsturnat și s-a scufundat. Într-un raport publicat joi, organizația Salvaţi Copiii a precizat că 981 din cele 3.175 de cereri de azil înregistrate anul trecut în Grecia cu copii neînsoțiți - cu vârste de până la 18 ani - au fost acceptate.

"Aceste cifre sugerează că multor copii singuri aflați în mișcare le-a fost refuzat dreptul la protecție și au fost lăsați fără documentele legale necesare pentru a le permite să rămână în țară", a declarat ONG-ul. Organizația a acuzat birocrația că i-a lăsat pe acești minori să trăiască în Grecia în mod neoficial și fără documente, situație care le face soarta grea și mai precară, prin creșterea riscului de violență, abuz și exploatare. "Copiii fără documente trăiesc într-o stare de nesiguranță și de teamă de deportare.

Această teamă este deosebit de acută pentru copiii care sunt înregistrați din greșeală ca adulți", a declarat Salvați Copiii. Aceasta a cerut "un permis de ședere special pentru copiii neînsoțiți" care își pierd cererea de azil, un acces mai bun la servicii de sănătate mintală și alte servicii medicale, precum și educație pentru ceea ce reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile grupuri de refugiați și migranți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.