Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În a doua jumătate a lunii mai vor avea loc exerciții ale Armatei moldovene cu participarea rezerviștilor - Ministerul Apărării

Ministerul Apărării al Republicii Moldova
soldati moldova armata moldoveana moldova

În a doua jumătate a lunii mai vor avea loc exerciții ale Armatei moldovene cu participarea rezerviștilor - Ministerul Apărării

În a doua jumătate a lunii mai vor avea loc exerciții ale Armatei naționale cu participarea rezerviștilor. Acest lucru i-a fost comunicat agenției „INFOTAG” de serviciul de presă al ministerului apărării.

Potrivit sursei, următoarele exerciții anuale vor avea loc în perioada 15-19 mai și 22-26 mai. Rezerviștii vor fi chemați la exerciții prin intermediul centrelor militare teritoriale.

„Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea acestora cu baza materială de instrucție, echipamentul și armamentul din dotarea Armatei naționale. Acestea se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022”, a menționat serviciul de presă.

Ministerul subliniat că „exercițiile nu au legătură cu situația de securitate din regiune”. Iar serviciul de presă a difuzat un comunicat în prealabil, întrucât exercițiile se vor desfășura în toată țara în preajma Summitului Comunității politice europene, care va avea loc pe 1 iunie.

Anterior, ministerul a reamintit că neprezentarea la exerciții fără un motiv întemeiat se pedepsește cu amendă de până la 32,5 mii lei sau cu până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.