Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În absența Game of Thrones, nume noi în acest an în bătălia pentru premiile Emmy

Pulse.ng
game of thrones

Elita de la Hollywood se pregăteşte să desfăşoare duminică seară covorul roşu pentru premiile Emmy, unde absenţa "Game of Thrones" ar urma să aducă nume noi în bătălia pentru cele mai râvnite premii pentru televiziune din SUA, relatează AFP, conform agerpres.ro

Epopeea fantastică a HBO despre lupta pentru putere dintre case rivale într-o lume cu dragoni şi zombi a obţinut 12 premii anul trecut, intrând în istoria Emmy, dar aceasta nu poate concura în acest an pentru că cel de al şaptelea sezon al său a început prea târziu. 

Asta lasă câmp liber pentru alte seriale noi de succes, precum producţiile science-fiction "Westworld" (HBO), "Stranger Things" (Netflix) sau "The Handmaid's Tale" (Hulu). 

Ultimul dintre acest seriale, despre o sectă fundamentalistă creştină care a preluat controlul asupra SUA, marchează creşterea de audienţă a site-ului de streaming Hulu, notează AFP. 

Drama istorică despre viaţa reginei Elisabeta a II-a, "The Crown", şi thrillerul politic "House of Cards", alte două producţii Netflix, precum şi "Better Call Saul" (AMC), sunt de asemenea în cursă pentru râvnita statuetă de cel mai bun serial dramă. 

Site-ul de pronosticuri Goldderby.com plasează "Stranger Things", care a obţinut cinci premii Emmy pentru artele creative duminica trecută, şi "The Handmaid's Tale" în fruntea pariurilor, urmate de "This is Us", dramă familială centrată pe relaţiile dintre trei fraţi tripleţi şi părinţii lor, în timpul copilăriei şi la vârstă adultă. 

Din punctul de vedere al lui Debra Birnbaum, şefa secţiunii de televiziune de la Variety, "This is Us" - primul candidat serios al unei televiziuni tradiţionale (NBC) la un premiu Emmy pentru un serial dramă de ani de zile - ar putea obţine mai multe premii, având nu mai puţin de cinci nominalizări. 

Sterling K. Brown, care deţine unul dintre rolurile principale, "este favorit la categoria cel mai bun actor într-o dramă", a mai declarat ea pentru AFP. Actorul a câştigat statueta şi anul trecut pentru rolul din miniserialul privind cazul O.J. Simpson, "American crime story". 

"Singurul lucru de care sunt sigură este premiul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă - Elisabeth Moss. Este adorată de Academia pentru televiziune. Ea a fost fantastică în 'Mad Men' şi strălucitoare în 'The Handmaid's Tale'", a adăugat Debra Birnbaum. 

În schimb, în ceea priveşte sitcomurile, tot satira politică "Veep" va lua caimacul, cu actriţa sa principală Julia Louis-Dreyfus în frunte, potrivit Goldderby.com. 

Ceremonia, care este în fiecare an tot mai strălucitoare datorită distribuirii marilor staruri de la Hollywood în producţiile pentru micul ecran, ar urma să aibă un parfum special din punct de vedere politic în acest an, drept reacţie la venirea lui Donald Trump la Casa Albă, comentează AFP. 

"Premiile Emmy celebrează televiziunea şi nu există decât un star de televiziune în acest an (...) este vorba de Donald Trump", a declarat pentru Los Angeles prezentatorul Stephen Colbert, care va prezenta ceremonia. 

"Întrebarea nu este dacă Donald Trump va fi menţionat la premiile Emmy, ci de câte ori", a întărit Debra Birnbaum. 

Emisiunea de parodie a NBC "Saturday Night Live" (SNL) va fi una dintre vedetele serii. SNL a primit cel mai mare număr de nominalizări - 22, la egalitate cu "Westworld" - după un an deosebit de inspirat în sketch-uri care au făcut haz de preşedintele american şi de echipa sa, notează AFP. 

Actorul Alec Baldwin este în cursa pentru premii cu interpretarea sa a magnatului afacerilor imobiliare devenit preşedinte care a ridicat audienţa emisiunii şi în acelaşi timp l-a iritat pe cel care a fost ţinta ironiilor. "A venit timpul să renunţe la această emisiune plictisitoare şi neamuzantă. Portretul pe care mi-l face Alec Baldwin este mizerabil", a postat Donald Trump pe Twitter la finalul lui 2016. 

Premiile Emmy sunt decernate în două weekenduri succesive. Premiile Emmy pentru artele creative, care recompensează profesiile mai tehnice, au fost decernate săptămâna trecută, urmând ca distincţiile cele mai prestigioase să fie decernate în ceremonia de duminică. 

SNL a câştigat deja cinci premii Emmy pentru artele creative, dintre care unul pentru Melissa McCarthy, care a recompensat modul în care l-a interpretat pe Sean Spicer, fostul purtător de cuvânt de la Casa Albă controversat care a demisionat în iulie. 

Miniserialul foarte apreciat "Feud: Bette and Joan" al canalului FX, privind celebra rivalitate dintre vedetele hollywoodiene Joan Crawford şi Bette Davis, candidează la zece nominalizări duminică, după ce a obţinut şi două Emmy pentru artele creative. 

Ceremonia va fi difuzată pe canalul CBS de la ora locală 17.00 (00.00 GMT), din Teatrul Microsoft din Los Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.