Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - În absența lui George Simion, AUR a intrat în formație de luptă pentru alegerile din 2024

Facebook
congres aur

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, la Alba Iulia, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării, conform Agerpres și News.ro.

Preşedinte Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat în cadrul Congresului că formaţiunea politică şi-a propus să câştige toate alegerile care vor avea loc în 2024, victoria însemnând nu doar primul loc, ci să aibă şi majoritatea, conform Agerpres.

  • "Ţinta noastră este să obţinem din partea majorităţii românilor care vin la vot învestitura pentru a veni la conducerea treburilor statului, pentru că deja este foarte târziu în opinia noastră şi dacă mai întârziem s-ar putea să nu mai fie nimic de reparat. Este un ceas greu al istoriei pe care îl simţim cu acuitate şi pe care vrem să-l trecem cu cea mai mare responsabilitate, prin tot ceea ce vom face şi de aici înainte, urmărind să arătăm românilor că suntem buni şi pentru guvernare, nu doar pentru opoziţie", a afirmat Claudiu Târziu.

El a susţinut că această ţintă, de obţinere a unor majorităţi absolute, este una realistă, "în măsura în care majoritatea covârşitoare a românilor reclamă faptul că au fost înşelaţi pe rând de toate partidele care au guvernat România, reclamă că duc o viaţă extrem de grea şi reclamă că nu mai au un orizont în România".

  • „Această mișcare trebuie, este obligatoriu să preia guvernarea cu ajutorul românilor în 2024. Nu mai avem timp la viteza cu care cei de la București, de la guvernare, PSD-PNL ajutați de UDMR cel mai adesea, răspund la ordinele din afară împotriva intereselor naționale sau lucrează de la sine putere în răspăr cu interesul nostru, al fiecăruia. Viteza aceasta este mult prea mare. În câțiva ani, dacă vor rămâne la putere, praful și pulberea se va alege de România și nu va mai exista speranță, nu va mai există energie care să poată duce mișcarea noastră acolo unde îi este locul și să facă ce a promis pentru români”, a spus liderul senatorilor AUR.

Când apare candidatul la prezidențiale

Claudiu Târziu a reiterat că după alegerile pentru Parlamentul European va fi anunţat candidatul AUR la preşedinţia României.

"Vom şti atunci cu siguranţă şi posibilii noştri adversari şi, în funcţie de aceştia, noi vom hotărî cine să candideze din partea noastră, astfel încât candidatul AUR să devină preşedinte al României", a spus preşedintele CNC al AUR.

Referindu-se la rezoluţia "Anul electoral 2024 - între suveranism şi suveranitate", adoptată, sâmbătă, de Congresul extraordinar al AUR desfăşurat la Alba Iulia, Târziu a spus că partidul are o strategie privitoare la întărirea curentului suveranist şi impunerea lui în România.

"Suveraniştii, conservatorii şi patrioţii din statele care compun Uniunea Europeană trebuie să reuşească să schimbe majoritatea din Parlamentul European, să schimbe componenţa Comisiei Europene, şi, de asemenea, să schimbe politica sinucigaşă care emană astăzi de la Comisia Europeană", a declarat presei Claudiu Târziu.

George Simion, absent

Preşedintele AUR, George Simion, a transmis sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţii politice de la Alba Iulia, că la patru ani de AUR trebuie făcută dreptate până la capăt, trebuie făcută dreptate pentru România şi să avem o ţară normală.

“Am convocat acest congres extraordinar pentru a completa organele de conducere ale partidului, şi mai important pentru a da o perspectivă electorală pentru România în 2024. Suntem ultima speranţă pentru majoritatea românilor. Pentru a vota, prin intermediul aplicaţiei noastre mobile, suntem singurul partid care are aşa ceva, vot electronic, rezoluţia privind continuarea Spitalului Mobil AUR şi în 2024 şi rezoluţia pentru producătorii români”, a declarat Simion, în mesajul video adresat Congresului.

El a mai menţionat că împreună reprezintă cea mai mare mişcare de renaştere naţională din ultimii ani.

“Împreună reprezentăm cea mai mare mişcare de renaştere naţională din ultimii ani. Pe umerii noştri, ai tuturor din sală şi ai tuturor care formează AUR în teritoriu, este o răspundere mare. Vă rog să vă comportaţi ca atare. Sunt lângă voi, dacă nu în trup, în suflet şi vă spun că asta este calea spre izbândă. La patru ani de AUR, să facem dreptate până la capă, să facem dreptate pentru ţara noastră şi să avem o ţară normală. E cea mai mare satisfacţie, dincolo de toţi banii din lume, dincolo de orice funcţie pe care unul sau altul vremelnic ar putea să o aibă”, a mai afirmat George Simion.

El a explicat în mesaj că nu poate fi prezent la congres deoarece se află în Italia.

“Nu sunt pe drum spre congres, sunt în Italia acum, unde pentru colegii noştri suveranişti de la Fratellii d'Italia, de la Lega şi de la celelalte formaţiuni europene, ţin un mesaj în numele vostru, în numele AUR, un partid care, acum la patru ani, pot să zic că a ajuns unde trebuia. Am muncit mult cu toţii, cearcânele astea, chiar şi burta, chiar şi semnele pe care le avem pe noi în urma acestor patru ani de muncă atârnă greu, dar mult mai mare e bucuria sufletească când vedem ce am construit împreună în aceşti patru ani”, a declarat Simion.

Rezoluție

Congresul Extraordinar al AUR a adoptat, sâmbătă, la Alba Iulia Rezoluţia "Anul electoral 2024 - între suveranism şi suveranitate", în care se arată că AUR îşi propune să obţină "un mandat clar şi puternic în Parlamentul European, pentru a reprezenta vocea fermă a poporului român în cadrul Uniunii Europene, pledând pentru suveranitate şi interesele naţionale" şi, de asemenea, că îşi propune să câştige "un număr important de primării, consilii judeţene şi locale, pentru a implementa politici eficiente la nivel local şi pentru a construi o administraţie eficientă şi responsabilă faţă de cetăţeni".

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, AUR vizează obţinerea unei "majorităţi parlamentare solide".

AUR mai vrea să "aducă la Cotroceni un lider puternic, dedicat valorilor suveraniste şi capabil să reprezinte demn interesele naţionale în plan extern".

Susținerea produselor românești

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a prezentat în cadrul Congresului strategia de propagandă politică a AUR de susținere a producătorilor români în 2024. Potrivit acestuia, AUR își propune să sprijine producătorii autohtoni și afacerile românești prin implementarea unor politici economice care să promoveze dezvoltarea și prosperitatea în interiorul țării. Acesta a arătat că în 2022 România a încheiat anul cu un deficit comercial de peste 34 de miliarde de euro. Mare parte din acest deficit comercial se datorează consumului din surse externe a produselor de consum curent, chiar și produse alimentare. Având în vedere importanța sprijinirii afacerilor românești, a producătorilor autohtoni și a specialiștilor din România, AUR propune o Strategie de propagandă politică pentru anul 2024 orientată spre consolidarea și extinderea inițiativelor politice și legislative de susținere a producătorilor români și inițiativei private.

În cadrul Congresului Extraordinar AUR, s-a decis formarea Comisiei Naționale pentru Minorități, care va fi coordonată de Timotei Onoriu. Acesta a afirmat că, aflându-ne în Alba Iulia, un loc încărcat de istorie și simbolism, discutăm un subiect mereu sensibil – cel al minorităților. „Ca români, ne mândrim cu diversitatea culturală și etnică, iar eu, ca etnic rom de confesiune creștin evanghelic, sunt onorat să coordonez eforturile partidului în promovarea drepturilor și integrării minorităților în societatea noastră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.