Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Arabia Saudită nici prinții nu mai sunt ce au fost: Unul dintre ei este ținut în arest, de peste 3 ani, iar acum nu se mai știe unde este ascuns

Operation World
Arabia Saudita

Un prinţ saudit deţinut într-o vilă sub pază din Riad fără a fi pus oficial sub acuzare a fost transferat într-un "loc secret", a precizat un deputat european într-o scrisoare consultată miercuri de AFP.

Această decizie constituie o escaladare în detenţia de aproape trei ani a prinţului Salman bin Abdulaziz, subliniind provocarea cu care se confruntă regatul în contextul presiunii internaţionale pentru eliberarea sa şi în perspectiva unei examinări a încălcărilor drepturilor omului de către noua administraţie a preşedintelui american Joe Biden, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

În ianuarie 2018, prinţul Salman a fost arestat împreună cu tatăl său în cadrul unei vaste campanii de reprimare, deşi el nu părea să reprezinte o ameninţare pentru puternicul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman.

Prinţul Salman, format la Universitatea Sorbona din Paris, şi tatăl său au fost menţinuţi la izolare timp de circa un an în închisoarea de înaltă securitate Al-Hair, din apropiere de Riad, apoi într-o vilă sub pază din capitală, susţin două surse care îi sunt apropiate.

Citește și: Marcel Ciolacu face acuzații la adresa Guvernului: Se încearcă o coafare.Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia

Prinţul a fost transferat într-un loc secret în martie, dar a fost readus în mod misterios două luni mai târziu în vilă, care se află sub înaltă supraveghere de securitate, potrivit acestor surse.

Sâmbătă, prinţul şi tatăl său au fost ridicaţi din vilă şi "duşi într-un loc secret", a scris eurodeputatul Marc Tarabella într-o scrisoare adresată ambasadorului saudit pe lângă Uniunea Europeană.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

"Este clar că privarea lor actuală de libertate este arbitrară şi reprezintă o încălcare a obligaţiilor interne şi internaţionale saudite", se menţionează în această scrisoare trimisă marţi.

"Vă îndemn să-i cereţi guvernului saudit să dezvăluie imediat unde se află" prinţul Salman şi tatăl său Abdelaziz bin Salman, a adăugat el.

Citește și: Eugen Tomac: Campania de manipulare continuă!

Autorităţile saudite nu au oferit nicio reacţie publică în acest dosar şi nu au răspuns nici solicitărilor AFP de a comenta informaţiile referitoare la cei doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.