Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În atenția lui Klaus Iohannis - Croația a luat din nou fața României și a fost acceptată în programul Visa Weiver

iohannis sapca

În atenția președintelui Klaus Iohannis: Croația devine cel de-al 40-lea participant la programul Visa Waiver al SUA. România are drept obiect eliminarea vizelor pentru SUA, dar de foarte mulți ani țara noastră nu îndeplinește criteriile tehnice.

”Croația a devenit cel de-al 40-lea participant la programul Visa Waiver al SUA doar prin îndeplinirea criteriilor stricte de intrare în program. Intrarea Croației în acest club exclusivist este rezultatul muncii asidue, al expertizei și al efortului eficient al guvernului croat de a îndeplini cerințele acestui program.”, anunță însărcinatul cu afaceri al SUA, Mark Fleming.

În cursul acestui an, Croația a luat fața României și la aderarea în spațiul Schengen. De la 1 ianuarie 2023 ar fi trebuit ca spațiul Schengen să se extindă cu 3 țări: Croația, România și Bulgaria. A aderat doar Croația, în timp ce România și Bulgaria au fost puse pe ”hold”.

Croația a aderat la Uniunea Europeană în anul 2013, cu 6 ani mai târziu decât România. Totuși, Croația a obținut deja și aderarea la spațiul Schengen, dar și trecerea la moneda euro.

Klaus Iohannis, demersuri tardive

Responsabil cu politica externă a României, Klaus Iohannis a fost inclusiv în vizită oficială în SUA, acolo unde a discutat despre includerea României în programul Visa Waiver.

Din SUA, președintele s-a întors cu mai multe obligații pentru țara noastră și o șapcă din partea lui Donald Trump. Despre ridicarea vizelor totul a rămas la nivel de discuții teoretice.

content-image

„Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”, spunea Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.